Klimatska naprava je po delovanju zelo podobna hladilniku in tudi njena osnovna funkcija je enaka, zagotavljanje udobja. V šali bi lahko dejali, da klimatska naprava ohranja našo svežino, saj je v poletnem času pri povišanih temperaturah vsaka aktivnost bistveno otežena. Klimatske naprave že zdavnaj niso več luksuz, z njimi se srečujemo vsepovsod, v službi, v javnih ustanovah in ne nazadnje tudi doma.

Več je boljše

Učinkovitost naprave je definirana z energetskimi razredi, ki jih vsi poznamo po črkah in številu plusov, ki jim sledijo. Bližje kot smo črki A in več plusov kot jih ima, manj energije bo naprava porabila za svoje delovanje. Vsepovsod zlahka opazimo oglase za klimatske naprave in vsak trdi, da je njegova najboljša. Vsaka klimatska naprava ima prednosti, žal pa večina postavlja ceno na prvo mesto. Marsikoga tako premami ugodna ponudba, vendar pa se s tem odpove marsikateri prednosti klime višjega razreda. Ste kdaj obsedeli ter opazovali prašne delce, kako plešejo po zraku, ko jih obsije sonce? Zagotovo se vprašate, kakšna so vaša pljuča, če vse te delce vdihnejo …

Boljša klimatska naprava ni samo učinkovitejša, marveč tudi prečiščuje zrak. Najboljše klimatske naprave imajo poleg pralnih prašnih filtrov še druge filtre, ki lahko iz zraka izločijo bakterije, vonjave in podobno. Nekatere klimatske naprave zmorejo zrak tudi vlažiti, kar pomeni, da se preostali delci v zraku oprimejo vodne meglice, in se zaradi večje teže pomikajo proti tlom. To je seveda odlična novica za alergike ali ljudi, ki bolehajo za astmo, ki jim delci v zraku lahko povzročajo velike težave.

Druga plat medalje

Nabor funkcij in učinkovitost je le ena plat medalje. Vsakdo si poleg udobja želi varnosti, zagotovila, da bo kupljeno delovalo brez težav. Nihče si tudi ne želi, da kljub garancijskemu roku klimatska naprava ostane nepopravljena. Podjetje Daikin stoji za svojimi izdelki, saj razvoj in proizvodnja večine klimatskih naprav potekata v Evropi, kar pomeni, da so prilagojene evropskim razmeram. Ena od izjem je Daikin Ururu-Sarara, razvita in izdelana na Japonskem, ki je lansko leto postala prva klimatska naprava z novim hladivom R-32 na evropskem trgu. Ta model ponuja napredno prečiščevanje zraka in vlaženje z dovajanjem svežega zraka v prostor.

Kako uporabljati klimatsko napravo

Pri takem naboru funkcij se je treba vprašati, ali klimatsko napravo uporabljati sploh znamo. Uporaba namreč obsega malce več kot samo tipko za vklop in izklop na daljinskem upravljalniku. Klimatska naprava bo namreč bistveno manj učinkovita, če bodo filtri notranje enote zapacani, nižja učinkovitost pa s seboj prinaša višje stroške obratovanja. Ne samo to, tudi ventilator bo težje obratoval in bo zato glasnejši. Treba je torej skrbeti za čistočo filtrov in prenosnika toplote na notranji enoti.

Podobno velja tudi za zunanjo enoto, kjer je čiščenje prenosnika toplote ravno tako ključnega pomena za njeno učinkovitost in življenjsko dobo. Ravno tako se je treba zavedati, da današnje klimatske naprave najbolje obratujejo, kadar vzdržujejo temperaturo v prostoru. To pa je razlog za nakup brezžičnega WiFi-vmesnika, preko katerega lahko vključimo vklopimo že, ko odidemo iz službe. Ker pri podjetju Airabela razumemo želje uporabnikov, smo se s svetovno znanim proizvajalcem klimatskih naprav Daikin odločili, da letos poleg najbolj prodajanih modelov WiFi-vmesnike ponudimo brezplačno.

Da vam ne bo vroče, ko bo klimatska naprava ugasnila …

Se poleti »kuhate« v lastnem stanovanju? Vas skrbi kakovost zraka? Si želite udobja in varnosti, zagotovila, da se udobje ne bo končalo prehitro, z okvaro klimatske naprave? Si želite proizvajalca in uvoznika, ki trdno stojita za izdelki, ki jih prodajata? Izberite klimatsko napravo Daikin in izberite nas, uvoznika Airabela. Zagotavljamo triletno garancijsko dobo, vendar za izdelki Daikin stojimo veliko dlje. Rezervni deli so na voljo še dolgo po izteku garancijske dobe. Tako vam ne bo vroče, tudi če bo klimatska naprava čez deset let morda ugasnila. Lahko boste izbirali med popravilom stare enote ter nakupom nove klimatske naprave Daikin, saj boste že s prvo zagotovo več kot zadovoljni.