V sodelovanju s chefom Binetom Volčičem

Z novo generacijo vgradnih aparatov se je Gorenje želelo še bolj približati uporabnikom, sodobnemu življenjskemu slogu in usmerjenosti k zdravemu načinu življenja ter pripravi izvrstne hrane v domači kuhinji. Zato se je podjetje odločilo za sodelovanje z vrhunskim kuharskim mojstrom Binetom Volčičem, ki prav tako sledi slovenski tradiciji in ji dodaja elemente sodobne kulinarike. Obema je skupna skrb za zadovoljstvo uporabnikov, ki hrane ne obravnavajo zgolj kot vir energije, temveč tudi kot izredno občutljiv vir vitaminov, mineralov, vlaknin in seveda vonjev, okusov in užitkov. Chef Volčič pripravlja z Gorenjem knjižico receptov, ki vključuje nasvete za koračno pečenje, ki je edinstvena novost v Gorenjevih pečicah.

Nadgradnja pečice, ki posnema domačo krušno peč

Vgradne pečice iz nove generacije so na voljo v treh linijah: osnovni Essential, naprednejši Advanced in premijski Superior. Vse temeljijo na nadgradnji posebne oblike pečice Gorenje iz leta 2008, ki je posnemala videz in delovanje domače krušne peči. V najboljših modelih je obokan del pečice zakrit, zaradi česar je notranjost pečice ob enakih zunanjih dimenzijah večja. Volumen znaša kar 75 litrov, pečemo pa lahko tudi na pet nivojih hkrati. Za odlične rezultate pečenja poskrbi kombinacija patentirane HomeMade notranjosti in sistema enakomernega kroženja vročega zraka MultiFlow 360°.

Brezskrbno pečenje v korakih

Poleg običajnih programov pečenja AutoProgrammes je na voljo še posebno pečenje v korakih. To poteka tako, da uporabnik ročno nastavi več zaporednih faz oziroma korakov peke. Ko je postopek nastavljen, ročno spreminjanje nastavitev ni več potrebno. Pečenje tako postane brezskrbnejše, uporabnik pa ima na voljo več prostega časa. Boljši modeli se ponašajo še s posebnimi programi za pripravo domačega jogurta, dehidracijo sadja in počasno pečenje. in vedno bolj priljubljeno tehniko kuhanja v vakuumu in temperaturno stabilnem okolju sous-vide, ki se je iz visoke kuhinje preneslo v domačo.

Kombinirane parne pečice po načelu čiste pare

Najnovejši pridobitvi v ponudbi pečic sta kombinirana parna pečica višine 45 centimetrov in kombinirana pečica s paro višine 60 centimetrov, obe pa delujeta na enaki osnovi. Od prejšnje generacije se razlikujeta po položaju posode za vodo, ki je namesto v pečniškem prostoru zdaj del čelne plošče. Volumen posode za vodo je večji in zadostuje za kateri koli program brez prekinitve. Gorenjeve najnovejše kombinirane parne pečice so med redkimi, ki delujejo po principu čiste pare. Hrana zato ni razmočena, razkuhana ali premalo pečena. Kombinacija stekla in nerjavnega jekla, ki je prevlečen s prevleko TouchFree, omogoča vedno čist videz zunanjosti brez prstnih odtisov.

Večfunkcijska mikrovalovka in pametno kuhališče IQcook

Nova je tudi večfunkcijska mikrovalovna pečica z enim največjih volumnov na trgu, kar 53 litrov. Zaradi tehnologije Stirrer so mikrovalovi razporejeni po vsej notranjosti, s pomočjo inverterja pa delujejo enakomerno, zato je hrana enakomerno pogreta, odmrznjena ali pečena. Notranjost je prevlečena s kakovostnim emajlom SilverMatte, del zunanjosti pa s prevleko TouchFree. Novost je tudi indukcijsko kuhališče IQcook, ki s pomočjo brezžične komunikacije med senzorjema v kuhališču in na pokrovu posode z elektroniko uravnava moč delovanja kuhališča. Pametno kuhališče IQcook so v Gorenju prvič predstavili leta 2012, programom IQSteam, IQBoil, IQGrill, IQPro pa so dodali še IQPoach. Kuhališče samodejno prilagaja temperaturo v posodi in čas kuhanja brez posebnega nadzora. Hrana se zato ne more prismoditi ali razkuhati, zaradi načina kuhanja in pečenja pa zadrži skoraj vse vitamine in minerale, okus in barvo.

Linija tehnološko dovršenih kuhinjskih nap

Za boljšo izkušnjo kuhanja je Gorenje je razvilo še linijo tehnološko dovršenih nap, ki učinkovito, enakomerno in tiho vsesavajo zrak, paro in druge intenzivne vonjave v kuhinji. Te lahko nastajajo pri kuhanju na novih in izboljšanih indukcijskih, HiLight ali plinskih kuhališčih Gorenje iz nove generacije vgradnih aparatov.