Notranjost pečice, pekači in žična vodila so prevlečeni s posebnim, visokotemperaturno odpornim pirolitičnim emajlom, zato jih med postopkom pirolize ni treba odstranjevati.

Pečice Gorenje so opremljene z učinkovito halogeno osvetlitvijo. Med procesom pirolitičnega čiščenja se pečica segreje na okoli 500 stopinj Celzija. Ko temperatura doseže 250 stopinj Celzija, se vrata zaradi uporabnikove varnosti samodejno hermetično zaprejo oziroma zaklenejo. Skupaj s pečico pa lahko čistite tudi nekatere pripomočke, ki lahko ostanejo v pečici.

g.jpg

Zahvaljujoč visoki temperaturi ter inovativni kombinaciji grel in kroženja zraka z ventilatorjem je zagotovljena optimalna čistost tudi v najbolj skritih kotičkih. V zgornjem delu pečice je poseben katalizator, ki med procesom čiščenja sproti odstranjuje neprijetne vonjave in dim. Glede na umazanost notranjosti pečice je možno izbirati med 3 stopnjami intenzivnosti čiščenja. PyroGentle (nežna, čas trajanja: 90 minut), PyroNormal (srednja, čas trajanja: 120 minut) ali PyroIntensive (močna, čas trajanja: 150 minut).

Ko temperatura pade pod 300 stopinj Celzija, se vrata pečice znova odklenejo, takrat ostanke umazanije v obliki prahu preprosto obrišete z vlažno krpo in čiščenje je končano. Pri normalni uporabi pečice zadošča, da pirolitično čiščenje opravite na dva do tri mesece.