Čiščenje kuhinje se morda res zdi zapletena naloga, vendar če se dela lotimo preudarno in ga razdelimo v obvladljive sklope, je začetek veliko bolj prijeten.

Temeljito očistite notranjo stran plinskih gorilnikov

Za uvod se lahko lotimo štedilnika, pri čemer ni pomembno, ali je plinski ali električni. Res da plinski štedilnik zaradi svojih gorilnikov in nosilcev za posodo zahteva malo več truda, vendar se napor ob sijočih rezultatih vsekakor splača. Pri tem ne pozabimo očistiti tudi pečice, v kateri se s pogosto uporabo lahko nabere veliko umazanije, ostankov maščobe in neprijetnih vonjav. Beko je s svojimi pametnimi rešitvami poskrbel tudi za vaše udobje, saj ima pester nabor vgradnih pečic, ki se očistijo same s pomočjo pirolitičnega, parnega, katalitičnega ali oleofobnega čiščenja.

V hladilniku se nabirajo ostanki hrane in razlitih tekočin

Priporočljivo je, da od znotraj temeljito očistimo tudi hladilnik, saj se v njem lahko nabirajo ostanki hrane in razlitih tekočin, kot so polito mleko ali sadni sokovi, ki povzročajo neželen vonj ter rast bakterij. Police in notranjost je najbolje očistiti z vodo, preden pa pospravimo živila nazaj v hladilnik, preglejmo rok uporabe živil, ki jih že dlje časa hranimo v hladilniku. Večina hladilnikov Beko ima antibakterijsko zaščito, kot so antibakterijska tesnila vrat, filter proti neprijetnim vonjavam, aktivni ionizator in antibakterijski ročaji vrat.

Pomivalni stroj se bo po čiščenju svetil kot nov

Priznajmo si, da večina od nas ne razmišlja prav pogosto o čiščenju pomivalnega stroja. Konec koncev, ali se stroj ni očistil že sam, medtem ko je potekal cikel pomivanja? Na žalost ni tako, saj se sčasoma v njem naberejo ostanki vodnega kamna, hrane in usedlin, ki lahko zamašijo filter, s tem pa se zmanjša zmogljivost stroja in poveča možnost okvar, oddaja pa tudi neprijetne vonjave. Izbrani modeli pomivalnih strojev Beko imajo samodejni sistem za čiščenje filtra »EverClean«, ki poskrbi za učinkovito pomivanje posode in ohranjanje pomivalnega stroja v idealnem stanju.

Ne pozabite na mikrovalovno pečico in kuhinjsko napo

Poškropljeni ostanki hrane v mikrovalovni pečici in njeni okolici niso videti prijetno, poleg tega pa oddajajo neprijetne vonjave ter zmanjšujejo učinkovitost njenega delovanja. Na srečo mikrovalovne pečice ni težko očistiti, če se tega lotimo pravilno. Kdaj ste nazadnje pokukali pod vašo kuhinjsko napo in preverili zamaščenost filtrov. Če je od tega minilo že nekaj časa, se pripravite na to, da pogled na filter ne bo najlepši. Namen filtra je namreč zbiranje maščobe, ki med kuhanjem hlapi iz loncev. Sčasoma lahko postane filter tako zamaščen, da izgubi svojo učinkovitost, zato je redno preverjanje zelo priporočljivo.

Še več nasvetov za gospodinjstvo najdete na Bekovem blogu, ki ponuja pester izbor vsebin za vse, ki si želijo poenostaviti gospodinjska opravila in si popestriti življenje, ter idej in drobnih trikov za prijetnejši vsakdan ter za lažjo pripravo na posebne priložnosti.