Nova Bekova linija Cast - dizajnerska pečica, inovativne kuhalne plošče in edinstveno oblikovana kuhinjska napa, je že na voljo tudi v Sloveniji. Pod dizajn se je podpisala Patricia Urquiola, svetovno priznana oblikovalka pohištva s španskimi koreninami. V sodelovanju z Bekom je prvič oblikovala kuhinjske aparate. »Glavna ideja je bila razviti linijo, ki bi lahko bila sočasno ne preveč oblikovana, ne hladna, drugačna od standardiziranih rešitev in s svojimi naprednimi tehničnimi inovacijami ter učinkovitostjo prilagodljiva različnim trgom,'' je povedala oblikovalka.

Inovativna dizajnerska pečica

Linija Cast je opremljena z najbolj napredno tehnologijo in edinstvenim dizajnom, ki prinaša pametne rešitve v vsakdanje življenje. Tako je tudi vgradna pečica kljub standardnim dimenzijam primerna za velike pogostitve. Večfunkcijska in izredno prostorna pečica ne omogoča samo fleksibilnosti hkratnega pečenja, temveč z nanotehnologijo oleofobne zaščite tudi enostavno čiščenje. Eleganten dizajn pečice se zlije s kuhinjo in vanjo vnese pridih sodobnega dizajna. Izjemen dizajn so prepoznali tudi strokovnjaki, ki so aparatu podelili nagrado red dot 2014.

Edinstven dizajn kuhalnih plošč

Kuhalne plošče Cast predstavljajo srce kuhinje; z elegantnimi linijami in najmodernejšo tehnologijo ponujajo popoln užitek pri kuhanju. V liniji so na voljo tri različne vgradne kuhalne plošče: velika kuhalna plinska plošča iz nerjavnega jekla s petimi grelniki za kuhanje, manjše posamezne vgradne plinske plošče z enim grelnikom in indukcijska kuhalna plošča z bogatim dizajnom. Pri vseh treh ploščah je posebna pozornost namenjena elegantnemu dizajnu, medtem ko je oblika grelcev robustnejša in kot celota predstavlja popolno mešanica retroštedilnikov ter modernih kuhališč.

Napa, prilagodljiva za vsakodnevno uporabo

Elegantno zasnovana linija nap Cast s svojimi ventilacijskimi sposobnostmi preprečuje neprijetne vonjave v vsaki kuhinji. Ima različne stopnje zmogljivosti, pri kuhanju pa ponuja praktično osvetljavo z belo led-svetlobo. S posebno obliko v kuhinji pričara lepoto in je hkrati izredno funkcionalna, saj v sebi skriva poličko, na katero lahko odložimo pripomočke ali okrasne predmete. Za izjemen dizajn in inovativnost je napa Cast prejela nagrado iF product design 2014.

O oblikovalki Patricii Urquiola

Patricia Urquiola se je rodila leta 1961 v Oviedu v Španiji in trenutno živi in dela v Milanu. V letih od 1990 do 1996 je bila odgovorna za razvoj novih izdelkov na uradu »DePadova« in se je skupaj z Vicom Magistrettijem podpisala pod izdelke: “Flower”, “Loom Sofa”, and “Chaise Longue”. Od leta 1993 do 1996 je sodelovala pri različnih projektih in se ukvarjala z arhitekturno zasnovo razstavnih salonov, restavracij in trgovin. Lata 1996 je postala vodja projektne skupine pri oblikovalski družbi Lissoni Associati. V letu 2011 je odprla svoj studio, kjer se ukvarja z zasnovo izdelkov, arhitekturo, instalacijami in z oblikovanjem konceptov.