Kot smo že pisali, naj bi Tošić v obdobju od leta 2003 na nezakonit način prišel do slabih sedmih milijonov evrov. V zvezi s tem so tožene tudi tako imenovane povezane osebe, žena Meri, znanec Mišo Vlaisavljević, Budisavljević ter podjetji Fundator in Bela hiša. V Budisavljevićevem primeru je sporno lastništvo Casablance – lastnik ljubljanskega lokala naj bi bil le formalno, dejansko pa Tošić, mu očita tožilstvo. Njegova včerajšnja izpoved tega ni potrdila, so pa prišla na dan druga, za Tošića zelo obremenjujoča dejstva.

Vrečka z 280 tisočaki

Po Budisavljevićevem pripovedovanju je Casablanca last njegovega podjetja Bela hiša, mu je pa Tošić pri nakupu res naredil veliko uslugo. Ker Budisavljević takrat ni imel dovolj denarja, sta se dogovorila, da jo bo na dražbi kupil Tošić (odštel je 250.000 evrov), sam pa mu bo to vsoto odplačal (plus 100 tisočakov nagrade), ko mu bodo odobrili bančni kredit. Medtem ko je čakal na posojilo, pa ga je ob neki priložnosti poklical Tošić, češ naj mu naredi uslugo. »Rekel mi je, da mi bo prinesel denar, ki naj ga položim na svoj bančni račun, nato pa nakažem na njegovega. V vrečki je bilo 280.000 evrov,« je dejal. Ko je s to gotovino prišel v banko, je bančnico menda »vrglo na zadnjo plat«. Na vprašanje, od kod denar, ji je dejal, da gre za njegove in mamine prihranke. »Virman sem nato izročil Tošiću,« je pričal.

Tošićeve mahinacije z denarjem, Budisavljević jih je razkril prvič, so zanimive tudi v povezavi z njegovim ponedeljkovim zaslišanjem. Takrat je navedel, da je do vsega denarja prišel na zakonit način, ga je pa sproti dvigoval z bančnega računa in spravljal v sef, ko ga je potreboval, pa ga je spet položil na račun. Na vprašanje, v čem je smisel takega početja, je odvrnil, da je bil pač tako vajen.

Usodna položnica

Iz včerajšnjega Budisavljevićevega pričanja je bilo razbrati, kako zelo moteče so bile zanj objave v medijih, da je povezan s Tošićevimi posli. Zaradi obtožb, da je Casablanca Tošićeva, jo je moral na koncu zapreti. Mu gre pa bolje z drugim lokalom, Zlato ribico, ki ga je najel leta 2011. Zakaj je ravno zdaj razkril Tošićevo potezo z 280.000 evri gotovine, pa je pojasnil na koncu izpovedi. Pred kratkim je namreč dobil položnico finančne uprave, češ da mora (očitno zaradi te transakcije) plačati 204.000 evrov davka. Kot je dejal, takšne vsote ni zmožen poravnati. O položnici je obvestil Tošića in ta mu je zagotovil, da bo »vse uredil«. »Pa ni,« je izjavil Budisavljević.

Po tem zaslišanju je odvetnik Marko Bošnjak prosil za prekinitev naroka. Med drugim zato, ker se postavlja vprašanje, ali lahko isti pooblaščenec še naprej zastopa vse tožene stranke. Sodnik Đorđe Grbović je narok preložil na maj, ko naj bi na vrsto za zaslišanje prišle še Meri Tošić in priče.