Odstranite vso šaro

V zimskih mesecih dvorišče za hišo pogosto postane manjše skladišče. Tam odložimo stvari, ki so nam znotraj v napoto, vendar se nam jih ne ljubi pospraviti tja, kamor resnično spadajo. Toda zdaj se ne morete več izgovarjati, da jih na vrtu tako nihče ne bo videl. Pospravite vse, kar ne spada tja.

Počistite suho listje

Spomladansko čiščenje začnite tako, da najprej pograbite trato. Odstranite vse listje in vejice ter novim rastlinam omogočite, da lahko pokukajo na plano. Po grabljenju boste lahko tudi ocenili, ali je zima na dvorišču naredila škodo, ki bi jo bilo treba popraviti. Nato dobro očistite tudi žlebove, kjer se je prav tako verjetno nabralo suho listje ali vejevje.

Prezračite trato

Poskrbite, da bo tudi vaša zelenica dobila nekaj svežega zraka. Vzemite vile in jo na več mestih prebodite. Tako boste globoko v notranjost spustili svež in čist zrak, korenine pa bodo lahko spet zadihale. Zelenico nato še poškropite in pognojite.

Uničite plevel

Zdaj je tudi čas, da uničite ves plevel, ki se je morda nabral. Tako ga boste namreč uničili, preden se s prebujanjem pomladi dokončno razbohoti in razvije svojo dobro organizirano mrežo. Tako boste lahko brez skrbi zasadili tudi svoj vrt.

Preverite vrtno orodje

Nekaj minut si vzemite še, da preverite, ali je vse vaše vrtno orodje v dobrem stanju. Morda je treba katerega popraviti, naoljiti ali zamenjati.

Vir: www.homedit.com