Obnovimo slovenske gozdove

Februarja lani je več kot polovico slovenskih gozdov prizadel žled. Poškodovanih je bilo skoraj 25 milijonov dreves oziroma več kot 9 milijonov kubičnih metrov lesa. Večina gozdov se bo obnovila sama, po naravni poti, za približno 900 hektarjev pa je potrebna obnova s sajenjem. Zveza tabornikov Slovenije in Zavod za gozdove Slovenije so se skupaj odločili za projekt Obnovimo slovenske gozdove, s pomočjo katerega bodo pripomogli k hitrejši in strokovni obnovi poškodovanih gozdov.

Marca sodelovalo 700 prostovoljcev

Lansko jesen so skupaj s prostovoljci zasadili približno 28.000 sadik, v letošnji sadnji pa je sodelovalo skoraj 700 prostovoljcev, ki so posadili 20.000 drevesnih sadik. Na osmih hektarjih površin po Sloveniji so posadili češnje, bukve, orehe, hraste in smreke. Spomladanska akcije je končana, ponovno pa se ji lahko pridružite jeseni ter s zavodom in taborniki skupaj poskrbite za nove gozdove.

Electrolux za zeleno prihodnost

Trajnostni razvoj in skrb za okolje sta za podjetje Elecrolux zelo pomembna, zato so se odločili za sodelovanje v projektu. Za vsak prodan sesalnik Electrolux iz kolekcije Ultra prispeva deset drevesnih sadik za obnovo slovenskih gozdov in zeleno prihodnost. V znak zahvale boste ob nakupu sesalnika prejeli praktično darilo – zeleno nakupovalno vrečko za vsakodnevne nakupe in semena smreke, ki si jo lahko posadite doma. V okviru akcije Zeleno naj bo so na voljo sesalniki iz družine Ultra po ugodnih cenah. Promocija velja do 31. maja.