Tina Maze je v skupnem seštevku svetovnega pokala v smuku zasedla tretje mesto. Ste z uspehom zadovoljni?

Pred šestimi leti bi za tretje mesto v skupnem smukaškem seštevku skakali od veselja. Z leti pa je Tina Maze postala tako uspešna, da so takšni uspehi postali kar samoumevni. Vmes je postala olimpijska in svetovna prvakinja v kraljevi disciplini alpskega smučanja. S smukom smo zaključili s prvim začrtanim korakom v Meribelu. Z njim sem izjemno zadovoljen. Finale smo poimenovali kar mini svetovno prvenstvo.

Razlika v skupnem seštevku svetovnega pokala je zmanjšana na 12 točk zaostanka. Kako ocenjujete prigarano?

Vsekakor bi se dalo včeraj na smuku iztržiti več. Tina je bila v igri za zmago ali vsaj zmagovalne stopničke. Toda v ekipi smo se odločili, da bomo do konca sezone iskali zgolj pozitivne stvari. In teh je bilo včeraj zelo veliko. Najpomembneje pa je seveda bilo, da je bila Tina spredaj, Anna pa zadaj.

So zadnji dnevi naporni?

Zelo. O formi Tine in Anne ne bi izgubljal besed. V boju med njima so v igri številni drugi dejavniki, ne le pripravljenost. Predvsem gre za igro živcev. Prepričan sem, da ima Tina zelo dobre živce.

Danes vas čaka superveleslalomski nastop. Kakšna je vaša napoved?

Šest tekmovalk bo v igri za zmago. Med njimi in drugimi je velika razlika, lahko bi rekel, da se ukvarjajo z drugim športom. Tina bo v igri za zmago.

Kako boste Tino Maze v naslednjih dneh pripravili na stresne izzive?

Kot vodja ekipe bom storil vse, kar je v moji moči, da jo čimbolj zaščitim pred zunanjimi vplivi. Naj se vam ob tej priložnosti javno opravičim, ker v zadnjih dneh nismo preveč dostopni, predvsem pa ne Tina. Upam, da nas vsaj malce razumete. Toliko se posvečamo vsaki tekmi posebej, da nimamo niti minute odvečnega časa. Veliko energije je bilo vložene, da smo Tino po zelo slabem počutju na Švedskem pripravili do te mere, da je finale svetovnega pokala dočakala zdrava. Težko bi rekel, da je pripravljena stoodstotno. A ima vsaj apetit. In ko Tina rada jé, je zdrava. Storili bomo vse, da si izborimo vsako točko posebej, da si ne bomo po koncu česa očitali.

Anna Fenninger je bila včeraj prvič po svetovnem prvenstvu videti premagljiva. Ste jo takšno videli tudi vi?

Strinjam se, da je Anna ranljiva. Kaže podoben obraz, kot ga je Tina v Areju. Vsak udarec v tej bitki je pustil posledice in jih še bo. Imam veliko spoštovanje do obeh smučark.