Obdobje med tekmama svetovnih pokalov v alpskem smučanju v Mariboru in Kranjski Gori je bilo zelo pestro. V tem času so bili številni sestanki, na katerih so govorili o prihodnosti slovenskega alpskega smučanja. Na njih so v večini sodelovali predstavniki slovenskih alpskih klubov. V vodstvu Smučarske zveze Slovenije (SZS) so namreč napeli vse moči, da bi združili panogo pred volitvami za predsednika zbora in odbora za alpsko smučanje, ki jih je za 7. aprila razpisal predsednik Enzo Smrekar.

»Glede na to, da sem bil navzoč na sestankih, vam lahko povem nekaj informacij. Ob tem pa bi rad poudaril, da je moja naloga na mestu direktorja drugačna,« nam je uvodoma dejal direktor SZS Jurij Žurej in v nadaljevanju pojasnjeval kronologijo dogodkov, ki so bili vezani predvsem na Andreo Massija, vodjo ekipe Tine Maze. »Kot veste, sva se s predsednikom prvič dobila z Massijem decembra. Tedaj smo se za isto mizo pogovarjali o prihodnosti. V zadnjih tednih pa smo imeli dva sestanka s predstavniki največjih slovenskih klubov in predsedniki posameznih regij. Lahko vam povem, da je bilo vzdušje pozitivno, da smo bili konkretni. Verjamem, da bomo v prihodnjih tednih našli ustrezno strukturo.«

Predstavniki klubov so dali vodstvu smučarske zveze zeleno luč, da nadaljuje pogovore z Massijem. Na vprašanje, kakšno vlogo naj bi imel Massi v prihodnosti slovenskega alpskega smučanja, nismo dobili konkretnega odgovora. Obstaja več možnosti. V vsakem primeru pa je italijanski strokovnjak prosil, ali ima lahko do zadnjih tekem svetovnega pokala popoln mir, saj se morajo v ekipi maksimalno posvetiti Tini Maze. Bržčas bo tudi njegova prihodnost odvisna od odločitve najboljše slovenske alpske smučarke.

Trenutni položaj je takšen, da bi si Andreo Massija v slovenskem alpskem smučanju najbolj želeli v vlogi glavnega trenerja. Na ta položaj ga lahko določi predsednik zbora in odbora panoge, kasneje pa bi si kot glavni trener lahko izbiral trenersko strukturo in druga imena podpornega tima, s katerim bi sodeloval.

Nedvomno so bili glavni akterji, ki so sodelovali na sestankih, usklajeni do te mere, da informacij ne delijo z javnostjo. »Moje načelo je, da nikoli med pogajanji informacij ne delim v javnosti. Lahko pa vam povem, da me veseli, da se v zvezi s prihodnostjo slovenskega alpskega smučanja dela aktivno. Da s skupnimi močmi iščemo rešitve prihodnosti,« pravi Boštjan Tancer, predsednik Smučarskega kluba Branik.

»Zavedamo se, da Massijeve odločitve ne moremo čakati v nedogled. Verjamem, da se bomo usedli takoj po finalu svetovnega pokala, na katerem bom prisoten tudi sam. Za takšen korak smo se odločili, ker želimo tudi na terenu pokazati, da smučarska zveza aktivno podpira najboljšo slovensko športnico pri postavljanju mejnikov,« je sklenil Žurej.

Slišati je mogoče informacije, da imajo v slovenskem alpskem smučanju tudi že določena imena, ki naj bi se spogledovala z najvidnejšimi funkcijami, med katere sodita vodja zbora in odbora panoge ter vodja panoge. V največji negotovosti pa so trenutno slovenski trenerji, ki lahko v primeru Massijeve privolitve zgolj upajo, da jih vidi v svojem najožjem timu.