Lahko so to sivi ali rjavi zemeljski odtenki, bela ali pa naravna barva lesa. Pri slednji je potrebna previdnost, če gre za večje in višje kose pohištva, kot so omare, saj manjše spalnice hitro delujejo prenatrpano.

Poudarjena stena za vzglavjem postelje

Če si želite obarvanih sten, je za barvo običajno najprimernejša stena za posteljnim vzglavjem. Ta uokviri in poudari posteljo in nočni omarici. Posteljnina je lahko v sorodnih ali kontrastnih odtenkih, odvisno od učinka, ki ga želimo doseči.

Tudi nežni zabrisani rožnati, vijolični, zeleni ali modri odtenki sodijo med umirjene barve in so povsem primerni za spalnico. Če barvate le steno za vzglavjem, ste lahko še bolj pogumni - ko boste ležali na postelji, barve tako ali tako ne boste videli.

Temno vijolična? Zakaj pa ne!

V enem naših projektov smo se odločili za precej drzno kombinacijo – ves prostor, tudi strop, smo obarvali v temno vijolično. Končni efekt je požel navdušenje, prostor pa je dobil pridih varnega in udobnega brloga. Za dnevno sobo kaj takega ne bi bilo primerno, za spalnico pa - zakaj ne?

Stena za posteljo je lahko poudarjena s tapeto zanimive teksture v umirjenem odtenku. Na tržišču so tudi tapete, ki so že prava umetniška dela, hkrati pa so odporne na mehanske poškodbe in nadomestijo posteljno vzglavje. Če si želite drznejših barv, lahko izberete pisano posteljnino in dodatke.

Bela in toplina lesa

Ne pozabite, da je tudi bela barva; povezujemo jo s čistočo. V kombinaciji z naravno strukturo lesa, ki izraža toplino, interjer deluje sveže in prijetno - kot nalašč za počitek.

Vir: www.prostorama.si