Hrastovi obodi elementov z zaokroženimi stranskimi robovi dajejo pohištvu mehkobo, hkrati pa delujejo kot okvir belim vratom in predalom, ki se odpirajo na pritisk. Notranjost odprtih delov pohištva je dopolnjena s sivimi elementi, za njihov živahen videz pa poskrbijo dekorativni elementi v sončno rumeni barvi. Velik izbor funkcionalnih nizkih elementov, srednje velikih ter visečih elementov omogoča kreativnost pri opremljanju.

Druga novost, predstavljena na sejmu Dom, bo spalnica Kantata. S Kantato je Alples želel ustvariti program, svež tako oblikovno kot tudi po uporabljenih materialih. Spalnico v kombinaciji hrasta in sive barve sestavljajo raven niz garderobnih omar poljubne dolžine, postelja, ki skupaj z nočnima omaricama deluje kot celota, komoda, dodamo pa ji lahko tudi ogledalo. Ravne linije dopolnjujejo premišljeni detajli iz drugih materialov, kot so tekstilno usnje, steklo in svetilke.

Posebnost Kantate je zanimiva postelja z oblazinjeno vzglavno končnico. Prav tako zanimiva so vrata omare, kjer je vsako krilo sestavljeno iz dveh delov v različnih kombinacijah hrasta, sive in ogledala. Nova spalnica bo na voljo sredi marca. Več o programih najdete na www.alples.si.