Podjetje Alples ima v ponudbi dva programa otroških in mladinskih sob, namenjenih otrokom vseh starosti. Oba programa, Tempo XY v bukvi ter beli barvi ter Planet v brezi, sta dopolnjena s paleto barv, ki popestrijo prostor. Mladinsko sobo je poleg tega moč opremiti tudi z elementi iz programa Globus v češnji.

Širok izbor elementov

Vsak od omenjenih programov ponuja širok izbor elementov. Pri ležiščih so to različni pogradi ter bočna in klasična ležišča v več širinah in z možnostjo dodajanja predala, ki je lahko dodatno ležišče ali prostor za shranjevanje. Tudi pri pisalnih mizah lahko izbiramo med številnimi oblikami in dimenzijami, plošče različnih oblik pa je znotraj nekaterih tehničnih omejitev moč pripraviti tudi po meri. Inovativna ureditev delovnega kotička je možna z uporabo računalniške mize s predalom in zabojem za kable ali pa s pisalno mizo s podporno steno in polico iz programa Tempo XY. Izbor omar za shranjevanje je še prav posebno širok, po potrebi pa je tudi te moč zožiti in jih tako popolnoma prilagoditi prostoru.

Pohištvo raste z otrokom

Pri nakupu pohištva je pametno izbrati tako pohištvo, ki bo raslo z otrokom, da ga ne bo treba že po nekaj letih zamenjati. Najpozneje pred vstopom v šolo je treba otroku urediti tudi delovni kotiček. Tega navadno sestavljata pisalna miza in predalnik ali omarica za shranjevanje šolskih potrebščin. Eden izmed uporabnih elementov, ki raste z otrokom, je pisalna mize z nastavljivimi nogami iz programa Planet. Ko opremljamo sobo za prvošolčka, je prilagoditev višine delovne površine nujna. Ko otrok raste, pa postopoma dvigujemo višino stola in seveda tudi pisalne mize.

Dopolnjevanje otroške sobe

Drugi vidik »rasti« pohištva je možnost dopolnjevanja sobe. Za majhnega otroka potrebujemo otroško posteljico in  previjalno mizico, ko otrok to obdobje preraste, pa posteljico le zamenjamo z večjo posteljo, previjalna mizica pa se lahko spremeni v predalnik. Podobno je pri elementih, namenjenih delovnemu prostoru in shranjevanju, saj z večjim obsegom šolskega dela ter naraščanjem zanimanja za glasbo, šport, branje, računalništvo in podobno naraščajo tudi potrebe po večjem delovnem prostoru in prostoru za shranjevanje.

S pohištvom iz Alplesa boste lahko tem potrebam v celoti zadostili.