Alonso je v nedeljo z McLarnom na dirkališču v Barceloni zletel s steze in treščil v zaščitne ograde. Najprej so ga oskrbeli v medicinskem prostoru na dirkališču, potem pa so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico.

"Zadovoljni smo, da lahko potrdimo, da je Fernando Alonso danes zapustilo bolnišnico. Vrnil se je k družini v Španiji in bo nekaj dni počival," je sporočil McLaren.

Ta teden so na dirkališču v katalonski prestolnici na sporedu še zadnja uradna testiranja pred novo sezono formule 1, ki pa jih bo Alonso izpustil. Njegova ekipa je sporočila, da bo za volanom ob drugem dirkaču Jensonu Buttonu namesto njega še testni dirkač Kevin Magnussen.

Pri McLarnu so obenem zanikali, da bi bila za nesrečo, ko je 33-letnega Španca nenadoma odneslo s steze, kriva tehnika. Neposreden vzrok naj bi bil močan sunek vetra, ki je presenetil svetovnega prvaka iz let 2005 in 2006.

McLarnu pred sezono sicer ne gre najbolje. Pri testiranjih imajo v ekipi iz Wokinga veliko težav, njihov novi dirkalnik MP4-30 ni najbolj zanesljiv, na dosedanjih testiranjih pa so zato prevozili kar polovico manj kilometrov od nekaterih tekmecev z vrha formule 1.