»Dirkalnik VJM08 bo v Barcelono pripotoval v petek zjutraj, preostala priprava na testiranja pa bo nato stekla v garažah ob progi,« je sporočil glavni poslovodja Force Indie Otmar Szafnauer. »Naš cilj je, da dirkalnik odpeljemo na progo v petek in čez vikend z njim opravimo kar največ krogov.«

Zadnja testiranja pred pričetkom nove sezone formule 1 se sicer začenjajo v četrtek, nato pa se bodo moštva počasi odpravila proti Avstraliji, kjer bo 15. marca uvodno dirko gostil Melbourne. Tam organizatorji pričakujejo tudi Force Indio, čeprav je ekipa uvodno testiranje v Jerezu izpustila, na drugem pa sta se moštvena dirkača Sergio Perez in Nico Hulkenberg vozila z bolidoma iz pretekle sezone, saj nov še ni bil nared.

Szafnauer sicer zatrjuje, da so z napredkom novega dirkalnika, ki ga poganja Mercedesov agregat, zaenkrat zadovoljni, pri tem pa dodaja, da so ga že preizkusili v njihovi tovarni v Silverstonu. »Vsak naš oddelek je v zadnjih mesecih vložil ogromno truda, zato se že veselimo, da dirkalnik ta konec tedna vidimo na progi,« je optimističen Szafnauer.

Force India, ki je v lanski sezoni v konstruktorskem seštevku sezono končala na šestem mestu, je sicer v lasti indijskega tajkuna Vijay Mallya in predsednika indijskega finančnega konglomerata Saha Group, Subrata Roya. Dvojica se je znašla v hudih finančnih težavah, saj indijskim bankam dolgujeta več kot milijardo evrov, Roy pa je zaradi tega od lanskega marca za zapahi.