Španca so po nesreči s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, vendar so organizatorji treninga zatrdili, da je Alonso pri zavesti. Španec je pred nesrečo, vzrok zanjo še ni znan, prevozil 20 krogov.

»Fernando Alonso je trčil ob izteku tretjega zavoja. Dirkalnik je obrnilo, nato pa je zadel ob zid,« so v izjavi za javnost zapisali predstavniki proge in dodali: »Očitno je z njim vse v redu. Upamo, da je dobro in da se bo vse skupaj končalo zgolj s šokom.«

»Danes je med testiranji na dirkališču Circuit de Catalunya dirkalnik Fernanda Alonsa zletel s steze, zaradi česar je bolid z desno stranjo zadel zaščitni zid. Fernanda so odpeljali na zdravniški pregled, bil je pri zavesti in se je pogovarjal z zdravniki, vendar so ga preventivno vseeno odpeljali še na podrobnejše preglede v bolnišnico,« se je glasilo poznejše uradno pojasnilo moštva iz Wokinga.

Po nesreči so se sicer javili tudi pri Alonsovem nekdanjem moštvu Ferrariju, ki ga je Španec zapustil po koncu lanske sezone, in mu zaželeli čim prejšnje okrevanje.

Na dopoldanskem delu testiranj pred sezono je bil najhitrejši novinec v karavani formule 1 in sin legendarnega nekdanjega svetovnega prvaka v reliju Carlosa Sainza, Španec Carlos Sainz mlajši, ki vozi pri ekipi Toro Rosso. Drugi čas je postavil Nemec Sebastian Vettel (Ferrari), tretjega pa njegov rojak Nico Hulkenberg (Force India).