Moštvo Sahara Force India je danes ob 10. uri presenetilo svoje navijače, ko je na twitterju objavilo fotografijo novega dirkalnika za sezone 2014, imenovanega VJM07, ki ga bodo uradno predstavili prihodnji teden na testiranju v Jerezu.

Dirkalnik Force Indie je prej ob standardni oranžni in zeleni zaznamovala bela barva, ki pa jo je sedaj zamenjala črna, kar daje dirkalniku precej bolj dinamičen videz. Pri novem dirkalniku je dobro vidna sprememba na sprednjem delu, kjer nova pravila zahtevajo nižji nos, kot so ga imeli dirkalniki v zadnjih letih, za podrobnejše analize pa bo treba počakati na uradno predstavitev.

»Skoraj vsak del tega dirkalnika, od sprednjega krilca do difuzorja na zadku, je na novo oblikovan. Osnova bolida VJM07 temelji na dirkalniku iz lanske sezone, a končni rezultat smo morali doseči po nekoliko drugačni poti. Opravili smo ogromno dela, da smo lahko vpeljali vse novosti, povezane z motorjem. Lahko rečem, da je bila to največja sprememba, ki sem jo v tem športu doživel od mojega začetka leta 1990, največ dela pa smo imeli s hladilnim sistemom,« je ob razkritju dirkalnika dejal tehnični direktor moštva Andrew Green.

Sezona formule ena se bo s prvimi testiranji začela 28. januarja v Jerezu. Večje ekipe bodo nove dirkalnike predstavile v naslednjih dneh, McLaren bo to storil v petek, Ferrari v soboto, Red Bull in Mercedes pa v torek.