Alonso je v nedeljo med testiranjem v Barceloni s hitrostjo okoli 150 kilometrov na uro zapeljal s proge in trčil v zid, nato pa več minut sedel v dirkalniku, preden so ga spravili iz njega in s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. Iz McLarna so kasneje sporočili, da je doživel le lažji pretres možganov in da bo z njim vse v najlepšem redu, toda Španec je še vedno v bolnici, kjer je preživel že tri noči. Ker se doba njegove hospitalizacije že vleče v nepričakovano dolgo dobo, podatkov o pričakovanem datumu izpusta iz bolnišnice pa še ni, vse skupaj sproža številna vprašanja o resničnosti navedb McLarna, da je šlo le za normalno dirkaško nesrečo brez hujših posledic.

V dneh po nesreči so se v medijih pojavila namigovanja, da naj bi nesrečo povzročil električni šok zaradi napake na delovanju dirkalnika, ki je onesposobil Alonsa in povzročil, da je zapeljal s proge v zaščitni zid, a so to pri McLarnu kategorično zanikali in zatrjevali, da računalniški nadzor vožnje dirkalnika jasno kaže na to, da je Španec tik pred trkom zaviral in prestavljal v nižje prestave.

Dvomi tudi pri uradnem zdravniku formule 1

Kakorkoli že, dogajanje pred nesrečo in dolgo časovno obdobje po njej do prevoza dirkača v bolnišnico (s helikopterjem!), vsekakor porajata številna vprašanja, na katera McLaren ni podal odgovorov. Da je vse skupaj zelo čudno, pravi tudi uradni zdravnik v formuli 1 Gary Hartstein, ki se sprašuje, če je njegovo moštvo v javnost res podalo resnične in natančne podatke o stanju dirkača.

»Ne vem, kakšna je zdaj vsaj ta zgodba o 'normalni' nesreči, ki ni nič hujšega, in o nepoškodovanem dirkaču, ki pa je že več dni v bolnici. Ni dvoma, da je za vsem skupaj nekaj več, kot se poskuša prikazati na prvi pogled. Če bi res uspešno umirili njegov organizem in možgane, potem ne bi bilo nobene potrebe, da je še vedo na opazovanju in okrevanju. Zgodba, ki je bila sprva videti precej banalna in ni bila omembe vredna (dirkač se zaleti v zid, doživi pretres možganov in gre v bolnico), sedaj postaja vse bolj zanimiva, mi pa vse bolj radovedni,« pravi Hartstein.

Iz McLarna se na besede Hartsteina niso odzvali, se jim pa izteka čas, ko še lahko vztrajajo pri prvotni zgodbi, saj bo radovednosti in dvomov pri novinarjih vse več. Nova, zadnja letošnja testiranja pred začetkom sezone se namreč v Barceloni začnejo že jutri, Alonso pa na njih skoraj zagotovo ne bo sodeloval.