Košarkarji Krke so le še korak oddaljeni od ubranitve naslova v pokalu Spar. V polfinalu zaključnega turnirja v Laškem so po dramatični končnici premagali Tajfun s 66:65. Odločilni koš je štiri sekunde pred koncem tekme dosegel Malcolm Armstead.

Novomeščani, ki so doslej edini pokalni naslov osvojili lani v Mariboru, pred tem pa so v finalu igrali še trikrat (2001, 2002, 2012), se bodo v finalu v soboto ob 20. uri pomerili z zmagovalcem dvoboja med Unionom Olimpijo in Zlatorogom (petek, 20.30).

Tajfun, ki je tretjič v zgodovini nastopil v polfinalu pokala, je ostal praznih rok kljub velikemu preobratu v zadnji četrtini. Po mnenju trenerja Dejana Mihevca je bil v zaključku tudi oškodovan, saj zapisnikarska miza po košu Armsteda ni prekinila igre za minuto odmora, ki jo je zahteval Tajfun.

Tekma je upravičila polfinale pokala, saj je bila razburljiva vse do konca. Krka bi lahko sicer že prej odločila zmagovalca, saj si je po treh četrtinah nabrala 14 točk naskoka, v 35. minuti pa je imela še vedno prednost 63:54. Tedaj je Tajfun krenil v zadnji poskus preobrata in ga po zaslugi sedmih točk Ceola Clarka ter po dveh Domna Bratoža ter Dragiše Drobnjaka tudi izpeljal - 29 sekund pred koncem so Šentjurčani vodili s 65:63.

Krka je šla v zadnji napad. Chris Booker je na vrhu rakete naredil ravno dovolj prostora, da je prvi strelec Krke in lige Aba Armstead sprožil met na koš in ga zadel. Na semaforju so ostale še štiri sekunde, v katerih Tajfunu ni uspelo več kot oddaljen met iz obupa. Verjetno bi bilo drugače, če bi Tajfun dobil minuto odmora, saj bi lahko žogo izvajal s sredine igrišča.

Pri zmagovalcih sta po trinajst točk dosegla Chris Booker in Luka Lapornik, pri Tajfunu, ki je trojke metal 2:19, pa je jih je toliko zbral Ceola Clark.