Celjani so na dosedanjih devetih tekmah v težki skupini C v ligi prvakov doživeli sedem porazov, edini zmagi so dosegli proti nemškemu Rhein-Neckarju in Čehovskim medvedom, ki jih bodo za slovo od letošnje evropske sezone v soboto ob 19. uri gostili v Zlatorogu. Čeprav je uvrstitev na vsaj četrto mesto, ki vodi v osmino finala, izven dosega, se v celjskem taboru vseeno želijo od lige prvakov posloviti z dobro predstavo in zmago, preden se povsem posvetijo domačemu prvenstvu in pokalu.

"Naredili bomo vse, da se pred našimi najbolj zvestimi navijači Florijani in drugimi privrženci našega kluba od evropske lige prvakov poslovimo z zmago," je uvodoma dejal reprezentančni krilni igralec v celjski odpravi Luka Žvižej, ki je nato dodal: "Za nepoznavalce rokometne igre se ruski rokometaši zdijo lahek zalogaj, a daleč od tega. Vse ekipe v skupinskem delu so se morale pošteno potruditi za zmago nad njimi, tudi mi smo njihov odpor zlomili šele v končnici tekme. Rusi imajo zagotovo enako željo, da se od sezone poslovijo z zmago, na nas pa je, da jim to preprečimo. V domači dvorani in pred našimi privrženci bomo odločno naskakovali tretjo zmago."

Rusi v devetih tekmah osvojili le točko

Ruska ekipa iz Čehova v tej sezoni še ni okusila slasti zmage v ligi prvakov, na dosedanjih devetih tekmah je v gosteh le remizirala z Montpellierjem. Na preostalih tekmah je ekipa, ki jo vodi legendarni Vladimir Maksimov, igrišča zapuščala sklonjenih glav, čeravno ima v svojih vrstah nekatere kakovostne igralce, kot so Aleksander Dereven, Dimitrij Žitnikov in Dimitrij Kovalev ali pa reprezentančni vratar Oleg Grams.

Pravico na sobotnem rusko-slovenskem klubskem obračunu v Zlatorogu bosta delila Švicarja Andre Philipp Buache in Marco Meyer.