V vsaki od kategorij je komisija pripravila seznam šestih nominirancev, poleg Mazejeve pa se bodo v ženski konkurenci za nagrado borile še teniški igralki Serena Williams in Li Na, smučarska tekačica Marit Bjoergen ter atletinji Valerie Adams in Genzebe Dibaba.

V moški konkurenci so nominiranci nogometaš Cristiano Ronaldo, voznik formule 1 Lewis Hamilton, golfist Rory McIlroy, tenisač Novak Đoković, motociklist Marc Marquez in skakalec v višino s palico Renaud Lavillenie.

V konkurenci ekip pa se bodo za nagrado borili nemška moška nogometna reprezentanca, nogometni klub Real Madrid, švicarska moška teniška reprezentanca, evropska reprezentanca v golfu na Ryderjevem pokalu, ekipa formule 1 Mercedes in moštvo košarkarske lige NBA San Antonio Spurs.

Za priznanje športnika, ki je v minulem letu najbolj opozoril nase, se bodo potegovali tenisač Marin Cilić, nogometaša Mario Götze in James Rodriguez, dirkač Daniel Ricciardo in alpska smučarka Mikaela Shiffrin ter švicarska moška teniška reprezentanca. Za povratnika na športna prizorišča bo komisija izbirala med nogometašema Francescom Acerbijem in Diegom Militom, ragbistom Schalkom Burgerjem, atletom Joem Paveyjem, deskarjem Pierrom Vaultierjem in golfistom Oliverjem Wilsonom.