Za športnico leta so se poleg Mazejeve in Franklinove potegovale še nemška nogometašica Nadine Angerer, jamajška atletinja Shelly Ann Fraser Pryce, ruska atletinja Jelena Isinbajeva in ameriška teniška igralka Serena Williams.

Pri moških je bil za športnika leta izbran voznik formule ena Sebastian Vettel, ki je lani še četrtič zapored postal svetovni prvak. Med nominiranci so sicer bili še ameriški košarkar LeBron James, jamajški sprinter Usain Boltbritanski kralj dolgih prog Mo Farah, španski teniški igralec Rafael Nadal in portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo.

Laureusa za ekipo leta je dobil nogometni klub Bayern iz Münchna, ki je lani osvojil vse možne lovorike, za katere seje potegoval. Preostali nominiranci so bili ekipa formule ena Red Bull, ameriška bratska teniška naveza, dvojčka Bob in Mike Bryan, brazilska nogometna reprezentanca, novozelandska ragbi reprezentanca in košarkarska ekipa Miami Heat.

Nagrado za odkritje sezone je osvojil španski motociklist Marc Marquez, ki je leta 2013 v prvi sezoni v razredu motoGP osvojil naslov svetovnega prvaka, za povratnika pa si jo je prislužil španski teniški zvezdnik Rafael Nadal.