Vnovično sodelovanje Honde in McLarna zaenkrat še ni obrodilo sadov. Moštvo iz Wokinga je v prvih dveh dneh testiranj v Španiji zmoglo z novim dirkalnikom prevoziti vsega 12 krogov, za kar gre okriviti predvsem nezanesljiv Hodnin motor. Nič bolje ni bilo niti v naslednjih dneh. Kljub temu da sta glavna voznika Jenson Button in Fernando Alonso prevozila 79 krogov, pa so bili nuni časi v primerjavi s konkurenco daleč najslabši.

A občuten napredek naj bi bil viden že na naslednjih testiranjih 19. februarja v Barceloni, trdi prvi mož Hondinega oddelka za motošport Jasuhiso Arai. »Ta teden smo imeli veliko težav, a se bomo zakopali v delo in jih odpravili pred naslednjimi testiranji v Barceloni. Nova različica motorja bo predstavljala korak naprej v razvoju, saj se stvari lotevamo postopoma. Nekatere dele motorja bomo uporabili na dirkah, a ne vseh,« je zatrdil Japonec.

»Vemo, kje smo. Zaenkrat še ne dajemo vsega od sebe. Če pogledamo, kje smo in kje bi morali biti, se pretirano ne obremenjujemo,« pa navijače miri vodja inženirjev pri McLarnu Matt Morris.