Sodeč po videnem v prvih dneh testiranj v Jerezu, utegne biti nova sezona formule 1 še kako razburljiva. Po treh dneh so vodilna tri mesta pripadla izključno Ferrariju oziroma moštvu s Ferrarijevim motorjem Sauberju. V uvodnih dveh dneh je bil tako najhitrejši štirikratni svetovni prvak in novinec pri moštvu iz Marranella Sebastian Vettel, medtem ko je tretji dan najboljši čas dosegel voznik Sauberja Felipe Nasr.

»Običajno veš, ali je dirkalnik dober ali ne. Za letos lahko rečem, da je popolnoma druga zgodba kot lani. Takoj, ko sem zapeljal na progo, sem dobil dober občutek,« zadovoljstva nad novim bolidom SF15-T ni skrival Vettlov moštveni kolega Kimi Räikkonen.

Za razliko od Ferrarija svoje adute zaenkrat skrbno skrivajo pri aktualnem prvaku Mercedesu. Kljub temu mu poznavalci tudi letos pripisujejo vlogo glavnega favorita za konstruktorski naslov. »Budno spremljamo konkurenco,« je v torek dejal voznik srebrnih puščic Nico Rosberg. Dobri rezultati Italijanov so sicer presenetili tudi neizvršnega direktorja Mercedesa Nikija Laudo. »V torek sem namerno oblekel rdeč pulover, s čimer sem želel motivirati našo ekipo. V letu 2015 bo prav Ferrari najverjetneje naš največji konkurent.

Daleč od vrha pa bodo v novi sezoni po uvodnih testiranjih sodeč znova pri McLarnu. Njihova dirkalnika bodo letos poganjali Hondini motorji, ki pa so vse prej kot zanesljivi. Okvare so bile zaenkrat namreč stalni spremljevalec moštva iz Wokinga, dirkača Fernando Alonso in Jenson Button pa za najhitrejšimi zaostajata tudi po neverjetnih 15 sekund na krog. »Pričakovali smo, da nam bo težko, brez težav pa najverjetneje ne bo šlo niti v naslednjih dneh,« je bil vse prej kot optimističen Button.