Po torkovem ženskem superveleslalomu, na katerem je bila na uvodni tekmi prvenstva Tina Maze srebrna, so morali prireditelji odpovedati drugo tekmo prvenstva. V to jih je prisililo močno sneženje, slaba vidljivost na progi in dokaj močan veter. Dan pred tem so že odpovedali trening ženskega smuka in vse delo preusmerili na pripravo proge za moški superveleslalom.

Med 66 tekmovalci na startni listi je bila tudi trojica Slovencev; Klemen Kosi, Martin Čater in Boštjan Kline. Na štirih superveleslalomskih tekmah svetovnega pokala v tej sezoni je bil med trideseterico le Kosi, ki je skupaj osvojil enajst točk.

"Vetrovno je in močno sneži. Proga sicer ni videti slabo, ampak veter je postajal vse močnejši in je verjetno zato tekma odpovedana. Mi smo se sicer pred odpovedjo po ogledu proge ogrevali in nemoteno pripravljali. Moj cilj je, da prikažem najboljšo vožnjo, kar jo znam. Načrte bom uresničil, če bom med petnajsterico. Na SP je za nekatere edino, kar res šteje, medalja, za mene pa priti pod petnajstim mestom. Res da še nisem osvojil točk svetovnega pokala v tej disciplini, vendar pa cilj ostaja tak, kot sem si ga zastavil," je dejal Čater.

Član mariborskega Branika je tretjič in zadnjič pred SP točke v svetovnem pokalu osvojil prav v tej zimi, ko je bil 16. januarja v kombinaciji Wengna 22. Na istem prizorišču je bil sredi januarja lani 30. v smuku, 26. januarja 2014 pa je na kombinaciji v Kitzbühlu zasedel 29. mesto.

"Že zjutraj je bilo pri mnogih bolj prisotno mnenje, da tekme ne bo. Napovedi namreč niso bile dobre, fronta slabega vremena je prišla štiri ali pet ur pozneje, kot bi morala. Kljub temu smo se pripravljali naprej, dokler ni padla konča odločitev. Kosi je res edini, ki je v tej zimi osvojil točke v superveleslalomu, vendar smo v pokalu lahko nastopili le z dvema v tej disciplini. Boštjan Kline, ki tudi precej obeta, je tako startal le v Kitubühlu in bil do zadnjih treh vratc na poti do petnajsterice. To je tudi naš cilj na SP. Želimo si, da naši fantje ne bi podlegli pritisku velikega tekmovanja in bi lahko prikazali, kaj znajo," pa je povedal nekdanji slovenski smukač Peter Pen. Enajst let po koncu športne poti je slovenski trener hitrih disciplin.