Škoda, da so morali organizatorji zaradi močnega vetra superveleslalomski start spustiti nižje ter preizkušnjo precej skrajšati. Verjetno se bo katera od alpskih smučark, ki se niso uvrstile na zmagovalni oder, spraševala, kako bi bilo po prvotnem scenariju, kar pa je povsem nepomembno. Tudi letošnji smuk v Kitzbühlu je bil skrajšan, a na njem ni bilo nič manj blišča, navsezadnje pa bodo šli v zgodovino zgolj rezultati. Ker je bila proga krajša, je razumljivo, da so odločale stotinke. Na koncu vedno zmaga najboljši in tako je bilo tudi tokrat.

Ker Tina v žepu že ima kolajno, se lahko odkrito spogleduje z novimi uspehi in mejniki v smuku. Mislim, da bo tudi v najhitrejši disciplini osvojila kolajno, če bo le prava, kot je bila včeraj. Če bodo pogoji enakovredni za vse, bosta v glavni vlogi dnevna forma in izkušenost. Kar v prevodu pomeni, da bo Tina znova odlična.

Ilka Štuhec in Vanja Brodnik nista zadovoljili ne svojih ne naših pričakovanj. Ilka je na treningu smuka kazala boljšo pripravljenost. Manjka ji malo več samozavesti, saj ji tudi sezona z izjemo St. Moritza ne gre po načrtih. En dober rezultat pa je premalo, da bi na tekme prihajala močna in samozavestna.

Danes se s superveleslalomom začenjajo moške preizkušnje. Slovenci imamo mlado ekipo; morda lahko mladost in neobremenjenost dobro vplivata. Na svetovnem prvenstvu štejejo uvrstitve med deseterico, upam, da bo kakšna tudi slovenska.

Mitja Dragšič je nekdanji alpski smučar.