»Prenehali smo izdelovati Nokia lumio 2520; kdor pa želi še naprej kupiti Nokia lumio 2520, naj obišče Microsoftove prodajalne, Microsoftstrote.com ali druge prodajalne,« so povedali pri podjetju. Že prejšnji teden so pri Microsoftu sporočili, da so prenehali izdelovati Surface 2, ki prav tako uporablja Windows RT, čeprav so pri Microsoftu zaradi marketinških razlogov iz oznake naprave odstranili RT. Prvi Surface z Windows RT se je namreč še imenoval Surface RT.

Zaradi slabega povpraševanja po napravah z Windows RT so nerodnemu operacijskemu sistemu, ki je povzročil mnogo zmede zaradi videza polno delujočih Windowsov, ki lahko poganjajo vse programe, ki smo jih kot uporabniki Microsoftovega operacijskega sistema za osebne računalnike vajeni, a tega zaradi razlike med Intelovimi in ARM čipi, na katerih deluje, ne omogoča, že pred časom obrnili hrbet drugi proizvajalci tablic.

Kakšna je prihodnost Microsoftovih operacijskih sistemov in naprav z ARM čipi, medtem še ni znano, saj ne vemo, kakšne načrte imajo z novim operacijskim sistemom Windows 10. Verzija Windows 10, ki jo trenutno lahko testirajo uporabniki tablic, je narejena za 8 palčne tablice in večje. Če bodo tovrstni za Intelove čipe zgrajeni Windows 10 podprti tudi na 7 palčnih tablicah, ostaja še neznanka.