Že pred dvema letoma smo se čudili, kako so lahko Avstrijci svoji sosedi Sloveniji pripisali napačno zastavo, saj so namesto naše trobojnice na startni listi prve discipline poleg imen slovenskih smučark dodali zastavo afriške države Sierre Leone. Po pritožbi iz slovenskega tabora so nato napako le odpravili.

Verjeli ali ne, identična napaka pa se je sedaj pripetila še Američanom, ki bodo od jutri pa do 15. februarja v Beaver Creeku in Vailu gostili smučarsko elito. Na uradni spletni strani je v zavihku, namenjenem navijačem, tudi pregled medalj, ki so jih do sedaj države osvojile na svetovnih prvenstvih na tem prizorišču, kjer sta bili do sedaj že dve prvenstvi leta 1989 in 1999. Slovenija si na tej lestvici s tremi odličji (zlato in bron Mateje Svet in bron Tomaža Čižmana, oba leta 1989, op. a.) deli peto mesto, poleg imena Slovenija pa se je znova prikazala zastava Sierre Leone. Očitno so tokrat odgovorne za spletno stran o napaki obvestili še prej kot pred dvema letoma v Avstriji, saj je pri napačni zastavi ostalo le nekaj ur, sedaj pa je že zamenjana s pravo.

Še vedno pa napake niso popravili ob pregledu vseh dobitnikov medalj, kjer so vsa tri slovenska odličja pospremljena z zastavo afriške države.

Upajmo, da bodo Tina Maze in ostalih 10 slovenskih tekmovalcem na svetovnem prvenstvu dovolj uspešni, da bodo Američani bolje spoznali slovensko zastavo.