Slovenija je vodila skoraj celotno tekmo, a slavila šele v končnici.

Čestitam fantom, da smo se uspeli sestaviti in dati skupaj naše razposajene glave. In da smo skoraj do konca zdržali, da na igrišču ne odreagiramo na ničesar, ampak da smo maksimalno osredotočeni le na igro. Tekma je bila zelo težka, ne toliko telesno kot duševno, na obeh področjih pa smo se vsi precej izpraznili. Vemo, kakšen vložek je bil v igri. V tem segmentu smo bili veliko boljši od Makedonije in zasluženo zmagali.

Obramba je uspešno ustavila Kirila Lazarova.

Taktično smo se dobro pripravili nanj. Dogovorili smo se, da sploh ne sme prihajati do strela, a je vseeno prihajal. Tudi tiste gole, ki jih je Lazarov dosegel, jih ne bi smel. A gre za igralca, ki izkoristi vsako najmanjšo napako in nezbranost obrambe.

Čakali in dočakali ste Natka.

Dovolj sem bil trmast in v pravem trenutku sem le dočakal Natka. No, nisem ga dočakal jaz, ampak ga je dočakala ekipa. V končnici je dal tisto, kar mora dati na vsaki tekmi. Zadovoljen sem, da se je z njim tako razpletlo, kot se je. Potrebovali smo gole od daleč. Lahko bi rekli: ko človek ne vidi več izhoda, se prikaže Natek in zabije. To smo potrebovali tudi na prejšnjih tekmah, a tega ni bilo, tokrat pa je prišlo v pravem trenutku.

Škofa ste v igri držali vseh 60 minut.

Gorazd je dobro branil, a je branil vse tisto, kar se od njega ne pričakuje, tistega, kar bi moral, pa enostavno ni, mu ni šlo. Ne moremo mu zameriti, še posebno, ker ima skoraj dvakrat več obramb kot makedonska vratarja.

Ali so bili pogovori in sestanki z igralci nekakšna katarza pred tekmo?

Težko je govoriti in biti pameten o tem. Vse bi se lahko obrnilo prav v nasprotno stran. Zdaj je lahko biti pameten in reči, da je to pomagalo. V vsakem primeru pa se je neki preskok zgodil in hvala bogu, da se je obrnila v pozitivno smer. Če se ne bi zgodil na takšen način, potem ekipa ne bi delovala tako, kot želim – kot eno.

Sodnika sta bila očitno naklonjena Makedoncem.

Ne bi se spuščal v podrobnosti. Končni izid je 30:28 za Slovenijo in to je najpomembneje. Sodniki? O vsem, kar se je dogajalo na tekmi, se bomo lahko podrobneje pogovorili v Sloveniji.

Kaj pričakujete v četrtfinalu?

Pozabiti moramo na tekmo z Makedonijo in se osredotočiti na četrtfinale. Najpomembneje je, da smo še živi, da ostajamo v Katarju in da je prvi etapni cilj uresničen. Čakamo verjetno na Francoze, imamo dva cela prosta dneva po šestih tekmah. Slavje po zmagi z Makedonci? Dvomim. Pivo? Bolj težko, eno pivo v življenju ne pomeni ničesar, če je v pravem trenutku. Trenutek je verjetno pravi za to, ampak bomo videli, kaj in kako. Vse je stvar dogovora. dek