Za varnost je odlično poskrbljeno, saj povsod kar mrgoli policistov, vojakov in varnostnikov. Varnostni ukrepi so zelo strogi, kar je delno tudi posledica zadnjih dogajanj po svetu, poleg tega je Katar blizu nemirnih in tveganih območij. Kljub temu sem prepričan, da je strogost varnostnih ukrepov tukaj potrebna in smiselna, zame in za soigralce pa tolikšna prisotnost uniformiranih ljudi sploh ni moteča. Če je na tako visoki in množični ravni poskrbljeno za varnost na velikih tekmovanjih v nogometu in košarki, ne vidim nobenega razloga, da ne bi bilo tako tudi v rokometu.

Morebiti smo igralci to tudi pogrešali, kajti včasih so lahko ljudje zlahka prihajali v hotele, kjer bivajo reprezentance, na treninge in po tekmah s tribun na igrišče. To je bilo po eni strani tudi dokaj moteče, zdaj pa sta pri tem red in disciplina. Da bosta tako organizacija kot varnostni vidik takšna, kot sta na letošnjem tekmovanju, sem vedel že pred prihodom na svetovno prvenstvo. V Dohi sem namreč pred tem bil že dvakrat na tekmovanju Super Globe, neuradnem klubskem svetovnem prvenstvu, lani in pred tremi leti.

Če primerjam organizacijo v Katarju in pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu v Španiji, skorajda ni razlik. Še največja je morebiti v tem, da je bilo v Španiji bolj toplo, toda pri tem ne mislim na zunanje temperature, ampak človeški vidik in pristnost ljudi. V primerjavi z Arabci so nam Španci pač bolj podobni po značaju, temperamentu, slogu življenja in navadah. V Zaragozi in Barceloni smo lahko šli nemoteno na kavo zunaj hotela in na sprehod, v Dohi pa smo zaradi stroge varnosti seveda bolj ali manj obsojeni zgolj na bivanje v hotelu. To pomeni samo relaciji hotel–dvorana in dvorana–hotel, vendar to ni niti pomembno niti moteče. Vsi se zavedamo, zaradi česa smo tu, in tako pač mora biti, zato se ne pritožujemo.

Skratka, za zdaj je vse odlično in verjamem, da bo tako ostalo do konca tekmovanja. Poleg tega pa tudi zmagujemo, zaradi česar je vse skupaj še lepše in prijetnejše. Naj kar traja!

Dragan Gajić je po dveh odigranih tekmah najboljši strelec naše reprezentance.