Ana Bucik je z izidom kariere zasedla 21. mesto (+3,45), Katarina Lavtar, tretja Slovenka, pa je nastop končala po prvi vožnji na 36. mestu in je finale zgrešila za 23 stotink.

Na zadnji tekmi v tehničnih disciplinah pred svetovnim prvenstvom v ZDA je bila Tina Maze druga po prvi vožnji; 23 stotink je zaostajala za Hansdotterjevo, tretja je bila Čehinja Šarka Strachova (+0,49). Olimpijska zmagovalka in svetovna prvakinja v slalomu Shiffrinova, ki je dobila prejšnji tekmi v tej disciplini v Kühtaiu in Zagrebu, je bila šele osma (+0,68).

V finalu je bila Bucikova, 29. po prvi vožnji, prva, ki je prišla do cilja; ker je odstopilo kar osem tekmovalk, je 21-letna članica SK Gorice z najboljšim dosežkom doslej drugič osvojila točke za svetovni pokal; prvič ji je to uspelo 13. decembra lani, ko je bila 26. na slalomu v švedskem Areju.

Shiffrinova, branilka lanske zmage na nočnem slalomu v Flachauu, je v finalu nastopila izvrstno in vodila vse do nastopa Mazejeve. Tudi Strachova, ki je po petih letih v Küthaiju prvič stopila na zmagovalne stopničke (tretje mesto), je zelo nazadovala in na koncu osvojila deveto mesto.

Črnjanka je imele pred startom pred Američanko 45 stotink prednosti, ta je že pri prvem merjenju skopnela na 23 stotink, nato pa le na tri. Toda zadnji del je Mazejeva opravila zelo dobro in prevzela vodstvo.

Devetindvajsetletna Hansdotterjeva, v Flachauu je bila druga v prejšnjih dveh letih, je bila tokrat premočna za vse in se je veselila svoje druge zmage v pokalu. Najboljša je bila še 2. februarja lani v Kranjski Gori, ki je gostila Zlato lisico. Švedinja je bila četrta na zadnjih dveh slalomih, na prvih treh v sezoni pa je bila vedno med prvimi tremi.

"Zelo sem zadovoljna. Tu zelo rada nastopam, lahko rečem, da je zame Flachau eno najlepših prizorišč. Nočna tekma in velika množica gledalcev naredita to tekmo zelo drugačno od drugih," je bila zadovoljna Hansdotterjeva.

Pred tekmo je bila z vsega točko prednosti vodilna pred Shiffrinovo v posebnem seštevku discipline. Prednost je sedaj povečala na 41 točk, Mazejeva ima na tretjem mestu 46 točk zaostanka. Slovenska smučarka je povečala vodstvo v skupnem seštevku. Pred drugouvrščeno Shiffrinovo ima 252 točk prednosti.

Tekmovalke se bodo sedaj preselile v italijansko Cortino d'Ampezzo. Tam bodo v petek najprej izpeljali smuk, ki bi moral biti v soboto v avstrijskem Bad Kleinkirchheimu in so ga zaradi premočnega vetra odpovedali. V Cortini se bo petkova tekma začela ob 9.30, v soboto bo ob 10.30 drugi smuk, v nedeljo ob 11.30 pa še superveleslalom.