Če so merilo treningi, je Črnjanka v izvrstni formi in si lahko obeta, da bo dosegla nekaj, česar ni še nikoli. Še vedno namreč čaka na uvrstitev na zmagovalni oder v Lake Louisu, kjer nikoli ni bila boljša kot četrta. Dvakratna olimpijska prvakinja se je razveselila spremembe vremena. Temperature so nekoliko višje (okoli minus 15 stopinj Celzija), kot so bile še pred tednom dni, ko so moški tekmovali pri okoli 30 stopinjah pod ničlo. Prav tako se ne pritožuje nad smučmi. Po treningih, na katerih je bila v vrhu, je hvalila serviserja Andrea Vianella, ki očitno spet dobro opravlja svoje delo. »Ob hitrosti se dobro počutim. Odkar sem postala olimpijska prvakinja v smuku, se vse bolj počutim kot smukačica. V Lake Louisu je zelo pomembno imeti smukaški občutek, treba je drseti na položnejših delih proge. Imam hitre smuči,« je dejala Tina Maze.

Najboljša slovenska športnica se bo po skoraj letu dni prvič spet pomerila z Lindsey Vonn. Američanka se v karavano vrača na svojem terenu, kajti je najuspešnejša smučarka v zgodovini tekem v Lake Louisu, kjer je zmagala štirinajstkrat, dvajsetkrat pa se je uvrstila na zmagovalni oder. »Vsak dan sem bolj samozavestna in lepo napredujem, moje koleno je drugačno kot lani. Cilj na prvi tekmi je uvrstitev med najboljših pet,« je dejala Lindsey Vonn, ki poudarja, da ji je, ko je bilo med rehabilitacijo najtežje, s svojimi izkušnjami veliko pomaga partner Tiger Woods. Tudi o rivalstvu med slovensko in ameriško smučarko je v The Athlanitc pisal Noah Charney, v Sloveniji živeči umetnostni zgodovinar, pisatelj in strokovnjak za krajo umetnin. Tino Maze je uvrstil med najboljše smučarke v zgodovini in jo primerjal z Michaelom Jordanom, s čimer je Američanom želel približati evropsko zvezdnico, ki je ne poznajo najbolje.

Medtem ko se bo Mazejeva borila za zmagovalni oder, bodo imeli drugi smučarji in smučarke ta konec tedna precej nižje cilje. Moški del ekipe bo od danes do nedelje tekmoval v Beaver Creeku (smuk, superveleslalom in veleslalom). Spodbudne vesti prihajajo s tekem nižjega ranga Nor-Am, kjer so bili v veleslalomu uspešni Žan Kranjec (13. in 8. mesto) in Mišel Žerak (14. in 5.), ki bosta v Beaver Creeku nastopila v nedeljo, ter Ana Drev (prvo mesto). V Lake Louisu si točke obetata tudi Ilka Štuhec in Maruša Ferk.