Povzročil je le manjšo gmotno škodo

Požar, ki je izbruhnil okoli 3. ure, so hitro pogasili, v njem pa ni bil nihče poškodovan. Povzročil je le manjšo gmotno škodo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija vzrok požara še preiskuje, predstavnik civilne zaščite v Eslovu Gustaf Sandell pa je za švedski radio že povedal, da izgleda, da je bil podtaknjen. "Za izbruh tovrstnega požara ni nobene naravne razlage," je dejal Sandell.

Drugi požar v mošeji na Švedskem v tednu dni

To je drugi požar v mošeji na Švedskem v tednu dni. Na božič je bilo pet ljudi ranjenih, ko je zagorelo v mošeji v mestu Esiklstuna, ki leži okoli 90 kilometrov zahodno od Stockholma. Požar je po navedbah očividcev zakrivil človek, ki je skozi okno odvrgel predmet, zaradi česar je nato zagorelo.

Švedska, simbol prijaznosti do priseljencev in beguncev, se v zadnjem času sooča s porastom nestrpnosti proti priseljencem.

Zaostrovanje politike priseljevanja

Vse večjo moč pridobiva politična stranka Švedski demokrati, ki se bori za zaostrovanje politike priseljevanja in zaradi katere je sredi decembra po vsega treh mesecih od volitev padla manjšinska levosredinska vlada.

Ta je sicer v soboto dosegla dogovor z desnosredinsko opozicijo, ki ji bo omogočil nadaljnji obstanek na oblasti, Švedom pa prihranil predčasne volitve. A Švedski demokrati so že zagrozili z glasovanjem o nezaupnici.