Po okrasje v naravo

Nekateri najlepši božični okraski so tudi najcenejši, saj jih lahko poiščete v naravi. Preiščite svoj vrt in bližnji park ter naberite vejice, storže in jagode, s katerimi lahko okrasite božična darila. Preden jih zavežete s trakom ali vrvico, jih dobro očistite.

Črnobela kombinacija

Ni treba, da je ves darilni papir videti žensko ali punčkasto. Črnobel darilni papir že sam naredi močan vtis, za piko na i pa lahko dodate še rdeč darilni trak in pečatni vosek, na katerega vtisnete žig.

Velika pentlja

Ne glede na to, kakšen darilni ovoj boste uporabili, je vsako darilo videti bolj elegantno in glamurozno z veliko svetlečo pentljo. Za razliko od papirja lahko pentlje uporabite večkrat; če s svojim darilom dobite takšno, ki vam je zares všeč, jo shranite za naslednje leto.

Darila čudnih oblik v škatli

Veliko daril ni tako lahko zaviti. Igrače, steklenice ali copati so videti veliko bolje v darilnih škatlah, pa še dela z zavijanjem nimate toliko. Že pripravljene in okrašene škatle lahko kupite v trgovini ali pa sami okrasite staro škatlo za čevlje ali nakit.

Z dekoracijo za drevesce

Če je pod božičnim drevescem velik kup daril, boste morali poskrbeti, da bo vsak vedel, katero je njegovo. Veliko darilnih ovojev ima oznake, če pa bi radi nekaj bolj osebnega, jih lahko izdelate tudi sami, na primer iz starih božičnih voščilnic ali obeskov za božično drevesce. Majhne svetleče rdeče ali bele okrasne kroglice lahko uporabite tudi kot dodatek na darilnem traku ali pentlji ali z njimi okrasite mizo. Z njimi lahko napolnite kozarce in jih postavite na sredino mize.

Glamurozen videz

Darila lahko zavijete v preprost bel papir in okrasite z rdečim ali srebrnim trakom, da so videti bolj elegantna. Darila lahko zavijete tudi v primeren časopisni papir in jim dodate prikupen trak in oznako z imenom. Glamurozen videz dosežete z odsevnim kovinskim papirjem in trakom, ki bo še bolj prišel do izraza, ko bodo luči zatemnjene in lučke na drevescu prižgane. Če vsa darila zavijete v usklajenih barvah, ki se ujemajo tudi z božičnim drevescem, bodo videti zares elegantna.