Policija v Padovi - preiskavo je poimenovala Operation Mito (Legenda), to je le eden od mnogih vzdevkov Ferrarija - ima 550 strani obsegajočo dokumentacijo, ki jo je zbrala s hišnimi preiskavami, posnetki telefonskih pogovorov in kopijami bančnih računov, italijanski časopis povzema priljubljeni kolesarski portal cyclingnews.com.

Kolesarje Micheleja Scarponija, Giovannija Viscontija, Filippa Pozzata, Leonarda Bertagnollija, Jevgenija Petrova in Vladimirja Guseva so s Ferrarijem že povezali pred časom, Gazzetta dello Sport pa je razkril še nekaj tekmovalcev. Marco Marcato, Jose Joaquin Rojas in Borut Božič so domnevno zadnji razkriti Ferrarijevi klienti, italijanski časopis pa piše še, da je Denis Menčov letno plačeval 50.000 evrov za usluge Ferrarija.

Astana obtožb ne želi komentirati

Večina od 38 kolesarjev prihaja iz ekip Astane, Katjuše in Lampreja. Na seznamu sta tudi Čeh Roman Kreuzgier, trenutno član Tinkoff-Saxoja, pred tem pa Astane, kateremu so našli nepravilnosti v biološkem potnem listu, in Kazahstanec Aleksander Vinkurov, ki je priznal, da se je v času kariere dobival z zdravnikom. V preiskavi Kazahstanca bremenijo, da je sodelovanje z italijanskim zdravnikom uredil vsaj za 10 kolesarjev Astane leta 2010.

Na seznamu so Leonardo Bertagnolli, Simone Boifava, Diego Caccia, Enrico Franzoi, Marco Frapporti, Omar Lombardi, Fabrizio Macchi, Marco Marcato, Andrea Masciarelli, Francesco Masciarelli, Simone Masciarelli, Daniele Pietropolli, Morris Possoni, Filippo Pozzato, Alessandro Proni, Michele Scarponi, Francesco Tizza, Giovanni Visconti, Ricardo Pichetta, Andrea Vaccher, Mauricio Ardila, Volodimir Bileka, Borut Božič, Maksim Gurov, Vladimir Gusev, Valentin Iglinskij, Sergej Ivanov, Vladimir Karpec, Aleksander Kolobnjev, Dimitrij Kozončuk, Roman Kreuziger, Denis Menčov, Jevgenij Petrov, Jaroslav Popovič, Jose Joaquin Rojas, Ivan Rovnij, Egor Silin in Aleksander Vinokurov.

Tiskovni predstavnik Astane je za Cyclingnews dejal, da obtožb ne bodo komentirali, dokler Mednarodna kolesarska zveza ne sporoči odločitve o njenem statusu v prihodnje.