"V teh štirih mesecih sva se s Primožem Peterko kar dobro ujela, prav tako z dekleti. Težave rešujemo sproti. Upam, da bodo dekleta na uvodni tekmi pokazala dobro pripravljenost s treningov in ne bodo imela večjih težav s prilagajanjem na sneg. Za zdaj nimajo namreč še niti enega skoka na snegu v nogah. Prva tekma bo zagotovo nek pokazatelj, kje smo, a nato imamo mesec dni tekmovalnega premora, tako da bomo delali naprej," je uvodoma dejal Baloh in razkril, da je eden glavnih ciljev reprezentance to zimo, da bi na domači tekmi na Ljubnem 14. in 15. februarja 2015 nastopili v popolni postavi.

Dober nastop na SP in na Ljubnem glavna cilja

V tej sezoni skakalke čaka tudi nordijsko svetovno prvenstvo v Falunu. Prav dober nastop na SP ter tekmi na Ljubnem sta za vse članice slovenske reprezentance glavna cilja sezone. "Še pred tednom dni je bila moja pripravljenost bolj žalostna, v soboto pa se mi je odprl svet in skačem povsem drugače. Že vsaj mesec dni komaj čakam na sneg," je dejala Katja Požun, Špela Rogelj pa je dodala, da pričakuje boljšo sezono kot lansko olimpijsko: "Pripravljena sem dobro, moji skoki sicer še nihajo, a upam, da bo na snegu že super."

Tudi najboljša slovenska skakalka minule zime Maja Vtič meni, da je pripravljena še boljše kot lani, ko je v svetovnem pokalu zasedla šesto mesto, šesta pa je bila tudi na olimpijskih igrah v Sočiju. "Menim, da sem od lani precej napredovala. S formo sem zadovoljna, saj občutim napredek tako po fizični kot tudi psihični plati. Upam, da bom vse te dobre treninge prenesla tudi na sneg. Moj glavni cilj je, da vse tekme odskačem čim bolj konstantno, glavni cilj pa je zagotovo svetovno prvenstvo v Falunu, eden večjih pa tudi domača tekma na Ljubnem," je dejala Vtičeva.

Peterka samozavesten

Nove sezone se veseli tudi nekdanji skakalni šampion Primož Peterka, po številu zmag v svetovnem pokalu najuspešnejši slovenski skakalec, ki že nekaj let sodeluje z žensko reprezentanco. In če je imel zadnja leta vsakokrat nekaj treme pred začetkom sezone, pa pravi, da je pred letošnjo zimo ni več: "Očitno sem se že malo navadil tega vznemirjenja. Veliko samozavesti pred sezono pa mi vzbuja tudi to, kar dekleta kažejo na zadnjih treningih. Zato grem lahko na Norveško z optimizmom."

Peterka je povedal, da so dekleta čez poletje pridno vadila. "Bili smo zelo, zelo pridni. Kakšnih bistvenih sprememb pod vodstvom novega trenerja Baloha ni bilo, ena večjih je zagotovo ta, da smo lahko več trenirali v Sloveniji in menjavali skakalnice. Tako Planica kot Kranj sta obratovala ves čas, tako da nam ni bilo treba hoditi v tujino na priprave. To je bila še največja razlika glede na minulo sezono," je pred odhodom v Lillehammer povedal pomočnik glavnega trenerja Peterka in dodal: "To je bila zelo pozitivna stvar. Ni nam bilo treba hoditi na vsakodnevne treninge čez mejo in biti po štiri ure več v kombijih. Super."