»Nobene dileme ni, da mi je napaka ob doskoku odnesla kolajno. Lahko se tolažim le s tem, da v športu enkrat dobiš in drugič izgubiš. Po dolžini skokov sem bila popolnoma konkurenčna najboljšim. Napako obžalujem, a je morem več popraviti, zato bom morala živeti s tem. Treba je iti naprej, ne pa gledati nazaj,« je povedala Maja Vtič, ki je prav za vrhunec sezone ujela dobro formo. Ni znala pojasniti, zakaj je prišlo do napake. Pri njej se po zakonu verjetnosti vsake toliko časa v pristanek prikrade spodrsljaj. Glede na to, da je po prvi seriji za kolajno zaostajala štiri točke (v dolžini dva metra), se ni vdala in v finalu odločno napadla, kar je potrdila s tretjim dosežkom serije.

»A tekmice so že vso sezono tako konstantne, da tudi tokrat niso delale večjih napak,« je priznala zelo zgovorna Vtičeva, ki je bila na koncu tekme na mestu, na katerem je tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. »Glede na moj položaj v karavani je šesto mesto lepa uvrstitev, za nameček sem skakala dobro, zato vendarle ne smem biti preveč razočarana. Hiter izračun pokaže, kaj bi mi prinesel normalen doskok. A tudi tekmice niso bile prepričljive pri doskokih, pa jih sodniki niso kaznovali tako kot mene. Bila pa sem presenečena, da na tako veliki tekmi nisem imela nobene treme,« je končala Vtičeva. Bolj kot Nemki Vogtovi bi zmago privoščila Iraschkovi ali Mattelovi, nakar se je že ozrla ne le proti zadnjemu delu sezone, ampak malo že pomislila na naslednje olimpijske igre v Južni Koreji, ko bo stara 30 let.

Uvrstitve preostalih treh Slovenk, 11. mesto Katje Požun, 26. Špele Rogelj in 27. Eve Logar, so manj od tistega, kar so pričakovale in pokazale v letošnji sezoni. »Sama sebe sprašujem, kaj sem počela v prvi seriji. V finalu sem po navodilih trenerjev tvegala do skrajnosti. Če bi že v prvem poskusu naredila tisto, kar sem v finalu, ko sem naredila enega najboljših skokov sezone, bi bile stvari povsem drugačne. Razočaranje bi bilo večje, če bi bilo obratno in bi v finalu skočila tako slabo, kot sem v prvi seriji. Kljub vsemu grem zadovoljna iz Rusije,« je nastop ocenila Katja Požun. jo