Slovensko A-reprezentanco sestavljajo Urša Bogataj, Eva Logar, Katja Požun, Špela Rogelj, Anja Tepeš in Maja Vtič, B-ekipo pa Ema Klinec, Barbara Klinec in Julija Sršen. Za Logarjevo, najboljšo Slovenko v minuli zimi, je letošnja sezona zaradi poškodbe že izgubljena: "Rehabilitacija poteka po načrtu. Za letos je zame žal že konec nastopov, a moje misli so že usmerjene naprej. To sezono k sreči na sporedu ni ne svetovnega prvenstva ne olimpijskih iger, tako da se bom v miru pripravljala na naslednjo sezono."

Odsotnost Logarjeve se bo najbolj poznala v pokalu narodov, saj je povprečno dosegla nekje med 450 in 550 točk na sezono, opozarja glavni trener reprezentance Matjaž Triplat: "Pred sezono sem imel skrito željo, da bi se borili za zmago v pokalu narodov, a brez Eve to bržčas ne bo mogoče. Kljub njeni poškodbi pa ciljev za zimo nismo spreminjali, saj so dekleta zimo pričakala odlično pripravljena. V svetovnem pokalu si želimo tri uvrstitve na stopničke, eno tekmovalko na koncu sezone v 'top 6', še eno pa med 10. Pokal narodov si želimo končati med najboljšimi petimi reprezentancami sveta. Visoki so cilji tudi na MSP: enkrat do 6., enkrat do 12. in enkrat do 20. mesta ter ekipno do 5. mesta z orientacijo na kolajno. Na OI mladih bo nastopila Bogatajeva, njen cilj pa je gotovo ena od kolajn."

Tudi Triplatov pomočnik, nekdanji šampion Primož Peterka je poudaril, da so v pripravljalnem obdobju naredili vse, kar se je narediti dalo: "Glede na konkurenco, sploh na zadnji trening v Ramsauu, lahko rečem, da dekleta skačejo na res visoki ravni. Vsi člani ekipe smo pred sezono naredili veliko in dekleta so dobro pripravljena. Kar se tiče fizičnega dela, ni nobenih pomanjkljivosti, kar pa se tiče samih skokov, tehnike, pa smo imeli zdaj na pripravah v Ramsauu toliko primerjave, da jaz osebno nad ravnjo skakanja celotne ekipe ne morem biti razočaran."

"Kakšna od deklet gotovo izstopa, a mi je všeč, da je ekipa tako močna, da gre vsak dan za drugo dekle. Zavedam se, da je to samo trening, saj gre na tekmi za drugo opremo, psihološka pripravljenost pride do izraza, ampak temelj za sezono je res dobro postavljen. Kako se bo pa to poznalo na tekmi, pa ni več odvisno od Matjaža ali mene," je še povedal Peterka.

Pogoji za trening so bili boljši od lanskih

Največje breme v novi sezoni bo ob poškodbi Logarjeve padlo na Majo Vtič. Sama se s tem ne obremenjuje, saj se bo osredotočila zgolj na čim boljše nastope: "Kar se tiče motorične priprave, je ta res dobra, saj sem naredila velik korak naprej v primerjavi z lani. Veliko sem opravila tudi individualnega treninga, saj sem želela odpraviti rezerve in tudi v izogib poškodbam. Tudi tehniko sem glede na lani izboljšala, a je prvi trening na snegu pokazal še nekaj rezerve. To želim v naslednjih dneh izboljšati in se čim bolj približati svojim najboljšim skokom, saj vem, da sem lahko takrat blizu vrha."

"Letos smo imeli precej boljše pogoje za treniranje, na voljo smo imeli več finančnih sredstev in priprave smo res super izkoristili. Na prvem snegu bolje ne bi moglo biti, tudi skoki kažejo na dobro formo. Mislim, da sem bolje pripravljena kot lani ob začetku sezone, tako da merim na višja mesta kot prejšnjo sezono. In ne samo jaz. Tudi kot celotna ekipa upamo na skupni uspeh," pa je pred sezono poudarila Rogljeva.

Urša Bogataj, Katja Požun, Špela Rogelj in Maja Vtič se v petek skupaj s Triplatom odpravljajo v Rovaniemi, kjer bodo konec tedna nastopile na celinskem pokalu. Nato se bosta ekipi za svetovni pokal pridružila še Primož Peterka in Anja Tepeš. Skakalke bodo po tekmah še ostale na Norveškem in sezono nadaljevale na tekmah celinskega pokala v Nottodenu, kjer bo ekipo dopolnila tudi Ema Klinec.