Kadar je tako, smo lahko brez skrbi, ker ležimo na pozitivnih mestih za spanje. Nasprotno pa nekakovostno spanje in simptomatska sporočila našega telesa v obliki težav, bolečin itn. pogosto ignoriramo. A daljša obdobja motenj spanja ali celo nespečnosti vodijo v težave in bolezni, za katere morda ne najdemo pravega vzroka, dokazano pa tudi v več delovnih ter prometnih nezgod. Sprašujemo se, zakaj nas pestijo različne težave, ne pomislimo pa, da se njihov vzrok pogosto skriva prav doma – v naši spalnici.

Izpostavljenost stalnemu sevanju

Med spanjem je lahko telo izraziteje izpostavljeno stalnim sevanjem podvodnih tokov, hartmanove mreže, kozmičnim sevanjem in v nekaterih primerih tudi električnemu sevanju (elektrosmog). Na predelih telesa, kjer poteka sevanje, nastajajo težave in blokade energetskih pretokov, kar pomeni, da organ ne dobi več dovolj energije in začne obolevati. Sevanja so nevidna in brez vonja, ne da se jih prijeti ter so zato skriti sovražniki zdravja, ki pa jih lahko izmerimo s pomočjo inštrumentov. Računalnik, televizor in hladilnik na primer oddajajo elektromagnetna sevanja, ki jih s čutili ne zaznavamo, pa vseeno vemo, da obstajajo. Vsaka težava ima torej svoj vzrok in prej ko ga odkrijemo, boljše je.

Znani in ugledni zeliščar Rudolf Breuss, ki je pomagal številnim ljudem – ozdravil je več 45.000 rakavih bolnikov – je v svoji knjigi Zdravljenje raka in levkemije (42- dnevni post) zapisal, da nobena terapija ni učinkovita, če človek spi na območju škodljivih zemeljskih sevanj. V svoji bogati praksi je namreč ugotovil, da so ljudje, ki jih je zdravil, zboleli za hujšimi obolenji, ker so ležali na območju vodnih in zemeljskih križih sevanja, kar so izmerili in potrdili radiestezisti.

Motnje spanja zaradi nepravilnega položaja ležišča

Nepravilni položaji ležišč pogosto motijo spanje zlasti med drugo in četrto uro zjutraj, povzročajo glavobole (tudi jutranji), prehlade, alergije, težave z nogami, s sklepi, hrbtenico, motnje krvnega obtoka (mrzle noge in roke, krči), depresije in bolečine po samo določeni strani telesa. Različno sevanje torej različno vpliva na človeka, nekatera sevanja vplivajo predvsem na spanje, druga pa na žleze in organe.

Preventivni pregled spalnice je torej velikega pomena, saj je moč s strokovnimi meritvami ugotoviti vrsto in mesto sevanja ter možne vzroke za težave in bolezni človeka (diagnostika) in izdelati ustrezno rešitve. Slikanje aure (GDV-tehnologija – slikanje korone prstov roke, kjer se rezultati digitalizirajo v računalniku, vsak prst roke je povezan z številnimi notranjimi organi), omogoča alternativen pregled energetskih pretokov organov in njihove nepravilnosti tudi v zgodnjem stanju, ko se težave še niti niso razvile.

Zdravje je eno samo, a se tega premalokrat zavedamo, ko smo zdravi. Od zdravja je odvisno vse, zanj pa smo najbolj odgovorni sami. Radiestezijske metode so dober korak k izboljšanju splošnega počutja in zdravja in so pomagale že številnim ljudem.

Altera