Rezance začinil z opijem

V Hongkongu so za deset dni zaprli lastnika restavracije z rezanci, ker je priznal, da je v svojo juho redno dodajal cvetove maka, ki ga sicer gojijo za pridelavo opija. Avgusta je kupil dva kilograma substance in jo vsak dan vmešal v juho, ji tako izboljšal okus in si povečal posel. Odkrili so ga, ko je policija ustavila 26-letnika, njegov test drog pa je bil pozitiven. Dejal je, da je ravno pojedel skledo juhe. Podobne primere so na Kitajskem odkrili že leta 2010 in 2012, možnost, da kdo postane odvisen od juhe z makom, pa je minimalna.

Ogrožen najljubši lokal Kate Middleton

Zgodovinski pub Old Boot Inn v angleškem kraju Stanford Dingley je znan po tem, da je tja zahajala Kate Middleton, saj je v bližini hiše njenih staršev. Njegov lastnik je bil celo povabljen na kraljevsko poroko. Toda prav ta lastnik sedaj ni pokazal veliko razumevanja za zgodovino, saj je zaprosil, da bi pub, ki je tam od 18. stoletja, zaprl, češ da ni več dobičkonosen. Prebivalci kraja temu nasprotujejo in želijo, da pub ostane odprt. Zato je mestni svet zaprosil za poslovne knjige lokala, da bodo preučili, ali res ni druge možnosti, kot da ga spremenijo v trgovino.

Rihanna odnesla nepopito vino

Zgodi se tudi najbogatejšim. Pevka Rihanna je pred tedni v italijanski restavraciji v Kaliforniji večerjala in ob tem pila vrhunsko toskansko vino sassicaia. Steklenica tega vina stane nekaj sto evrov. Po večerji ji je ostala še polovica buteljke, ki jo je pevka mirno odnesla domov. Sassicaia je sicer med tridesetimi najpopularnejšimi vini na svetu. Prav tako je Rihanna med najpopularnejšimi pevkami na svetu. Forbes ocenjuje, da je 26-letna pevka lani zaslužila 46 milijonov dolarjev.