Več kot 2,6 milijarde ljudi po vsem svetu, vključno z milijardo otrok, trenutno živi brez osnovnih sanitarnih prostorov, kar akutno ogroža njihovo zdravje: uničujoče bolezni, kot so kolera, malarija, griža in tifus, se lahko bliskovito razširijo kot posledica nezadostne higiene.

Do boljših sanitarnih pogojev na nerazvitih območjih

Z vsakoletnimi družbeno odgovornimi projekti Geberit pomaga ljudem z manj razvitih območij sveta do boljših osnovnih sanitarnih pogojev. Poleg vseh potrebnih materialov in sredstev za gradnjo sanitarnih prostorov nudi tudi pomoč pri načrtovanju in koordiniranju celotnega projekta gradnje. Po lanskoletni akciji v Romuniji so svojo pomoč in znanje letos ponudili Indiji.

Znanje in prizadevanje za izboljšanje sveta

Prizadevni Geberitovi zaposleni vsako leto preživijo nekaj tednov na gradbišču in vložijo v projekt vse svoje znanje, trud in željo po izboljšanju sveta. Z njihovo pomočjo živi s vsakim letom več otrok in odraslih bolj zdravo ter čisto življenje. Glavni cilj je namreč zagotoviti trajnostni razvoj, tudi s pomočjo urejenih sanitarnih razmer, kot ene od osnov za zdravo življenje.