Na glavni cesti med Arjo vasjo in Velenjem se je samo minulo soboto zgodilo šest prometnih nesreč. Pet se jih je končalo z lažjimi telesnimi poškodbami in zvito pločevino, ena, ki se je zgodila v večernih urah v Črnovi, pa s hudimi. Hudo je bila poškodovana 46-letna voznica, v katere avtomobil je trčila 34-letnica, ki je v desnem ovinku zapeljala na nasprotni vozni pas. Promet na omenjeni cesti je bil zaradi teh nesreč zelo oviran, nekaj časa je bila cesta tudi zaprta, Šaleška in Koroška pa zato skoraj odrezani od preostalega dela Slovenije.

Na Policijski upravi Celje so povedali, da so zaradi vse pogostejših prometnih nesreč na tem odseku na predlog vzdrževalcev postavili dodatno prometno signalizacijo, ki označuje spolzko vozišče in omejuje hitrost vožnje na 60 kilometrov na uro. »No, zdaj se bomo vozili še bolj po polžje, čeprav nismo vozniki čisto nič krivi, da je cesta v tako slabem stanju. Sicer pa se sam, ker sem iz Koroške, v Ljubljano vozim kar čez Avstrijo in sem prej na cilju, kot bi bil, če bi se peljal do avtoceste v Arji vasi,« nam je povedal eden tistih, ki se bojijo, da ta regija še dolgo ne bo dočakala tretje razvojne osi.

Da je ta nujna, so včeraj predstavnike države, predvsem direktorja Direkcije RS za ceste Jurija Kača, ponovno opozorili velenjski župan Bojan Kontič in predstavniki gospodarstva Savinjsko-šaleške regije, medtem ko so jih koroški župani in tamkajšnji predstavniki gospodarstva čakali zaman. »Razočarani smo nad popolnoma ignorantskim odnosom do Koroške,« je dejal Matic Tasič, prevaljski župan in hkrati regijski koordinator za tretjo razvojno os, ki je skupaj s predsednico območne zbornice GZS za Koroško Mojco Kert na ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča pred dnevi naslovil tudi odprto pismo. »Vsekakor bo nujno, da se bomo pri prizadevanjih za gradnjo tesneje povezali s Šalečani, saj je tretja razvojna os pomembna za obe regiji,« je še dejal Tasič. Šalečane in Korošce je sicer še posebej razburila izjava direktorja DRSC, češ da tretja razvojna os ni potrebna, pač pa bi zadostovala že rekonstrukcija obstoječe ceste. A ta rešitev, kot so opozorili v Velenju, za tamkajšnje gospodarstvo nikakor ni sprejemljiva.