Po treh tekmah imajo krimovke štiri točke, toliko kot vodilni Leizpig, Dinamo ima na tretjem mestu točko manj, zadnji pa je Hypo z eno točko. Glede na to, da iz vsake skupine napredujejo v drugi del po tri ekipe, so Ljubljančanke na dobri poti, da se tudi one pridružijo tistim, ki bodo nadaljevali tekmovanje v ligi prvakinj v začetku prihodnjega leta.

Zadnji pomembni točki so osvojile v Volgogradu, kjer je z osmimi zadetki v Krimovih vrstah izstopala Mirjeta Bajramoska, pet pa jih je prispevala Alja Koren. "Me se že aktivno pripravljamo na novo tekmo. S puncami smo si ogledale posnetek prejšnjega dvoboja. Videle smo, kaj smo naredile narobe in bomo to skušale popraviti. Dinamo bo v Ljubljano prišel še bolj motiviran za zmago, saj smo jih me porazile na njihovem terenu, ampak tudi me smo motivirane in bomo to tudi pokazale na igrišču," je odločna Korenova.

Trenerka Marta Bon se je na novinarski konferenci v Stožicah najprej ozrla proti zmagi v Volgogradu. "Seveda smo zelo zadovoljni, da nam je uspelo tekmo odigrati na takšni ravni ter tudi psihično zdržati. Seveda je čas slavja že minil in se v teh dneh pripravljamo na naslednji obračun. Tudi na prvem pa se je izkazalo, da je Dinamo res kakovostna ekipa. Res ima izjemne posameznice, navdušuje me, kako natančno izpeljejo določene kombinacije. Nam jih je v Volgogradu uspelo kar dobro preprečevati. Seveda je na to vplivalo tudi to, da smo nenamerno iz igre izločile eno njihovih najboljših igralk Darjo Dmitrijevo (ta zaradi poškodbe ni igrala v zadnjih 15 minutah; op. STA)," je dejala Bonova in nekaj besed namenila še nedeljskemu obračunu.

"Ta tekma bo potekala drugače. Prepričana sem, da bo Dinamo vsaj tako dober, če ne boljši. Mi pa bomo tudi poskušali biti boljši, saj ne nazadnje igramo pred domačimi navijači. Pri nas večjih kadrovskih sprememb ne bo, tudi taktika bo podobna in upam, da bo to dovolj za dober rezultat," meni Krimova strateginja.

Tekmo v Stožicah bosta sodili francoski dvojčici Charlotte in Julie Bonaventura.