Izbranke Marte Bon so skupinski del v ligi prvakinj odprle z zanesljivo zmago nad tekmicami iz avstrijskega Hypa, na prvem gostovanju v tej sezoni pa niso bile kos rokometašicam iz Leipziga. Ljubljanska ekipa se bo v prihodnjem krogu pomerila z Dinamom iz Volgograda. Ruske prvakinje so na dosedanjih dveh tekmah osvojile tri točke: po visoki zmagi nad Leipzigom s 27:19 so se z našimi severnimi sosedami razšle z neodločenim izidom 25:25, rusko-slovenski obračun v Volgogradu pa se bo v soboto, 1. novembra, pričel ob 11. uri.

Krimovke so slabo odprle tekmo v Leipzigu. Obramba je bila na solidni ravni, v napadu pa je bilo preveč tehničnih napak in zgrešenih strelov tudi iz najbolj čistih položajev, na njihovo srečo pa so podobno predstavo prikazale tudi gostiteljice. Slovenske prvakinje so bile v uvodnih minutah vseskozi v zaostanku, a največ za dva gola, sredi prvega polčasa pa so naredile delni izid 3:0 in po zadetku Tamare Mavsar prvič na dvoboju povedle s 6:5.

Kazalo je, da so krimovke na Saškem ujele zmagovalni ritem, a ni bilo tako, v nadaljevanju so močno popustile in v 20. minuti znova zaostale za dva zadetka (6:8). Po primanjkljaju treh golov (8:11) je Bonova zahtevala minuto odmora, a ta ni pripomogla k boljši predstavi, v zadnjih desetih minutah prvega dela tekme so zaigrale najslabše na današnjem dvoboju in si pridelale zaostanek šestih golov (9:15 in 11:17).

Ljubljanska ekipa je odločno odprla drugo polovico tekme, z agresivno obrambo in delnim izidom 3:0 je prepolovila zaostanek (14:17), domači trener Norman Rentsch pa je svoje igralke nemudoma poklical na posvet. Nemška minuta odmora je porušila ritem Krima, ki je sedem minut kasneje - v tem obdobju sta bili izmenično izključeni Elizabeth Omoregie in Sanja Gregorc - zaostal za osem golov (14:22).

A krimovke se sprva niso vdale, v naslednjih štirih minutah so naredile delni izid 4:0 in znižale 18:22. Gostiteljice so jim odgovorile skorajda z enako mero in jim v 48. minuti vnovič ušle za sedem golov (18:25), tega zaostanka pa zavoljo svoje predstave po sistemu toplo-hladno niso zmogle nadoknaditi.

V ljubljanski ekipi je bila najbolj učinkovita Alja Koren s sedmimi goli, medtem ko je Tamara Mavsar dosegla pet zadetkov. V nemški ekipi je bila strelsko najbolj razpoložena poljska reprezentantka Karolina Kudlacz z osmimi goli.