Mladi, ki bi se radi podali na podjetniško pot, pa si ne predstavljajo dobro, kako je biti podjetnik, ali pa tisti, ki bi si zgolj radi oplemenitili življenjepis z novimi delovnimi izkušnjami, imajo zdaj na voljo še eno novo priložnost. Zavod mladi podjetnik je namreč pripravil nov program MP start up pripravništvo. Projekt je namenjen mladim do 30. leta, ki jih mika svet podjetništva in bi si radi nabrali izkušnje v zanimivih in uspešnih slovenskih zagonskih podjetjih. V premierni izvedbi projekta želijo pridobiti 6 proaktivnih mladih, ki jim bodo ponudili mesec in pol pripravništva z mentorji v zagonskih podjetjih iz osrednje slovenske regije. Da bo izkušnja pestrejša in učinkovitejša, se bodo na koncu srečali na skupnem dogodku, kjer bodo predstavili rezultate svojega dela in imeli priložnost za mreženje ter izmenjavo izkušenj z vsemi sodelujočimi.

»Tovrstno znanje bo bistveno pripomoglo k izboljšanju referenc in razvoju nadaljnje kariere mladih, ki bodo v projektu sodelovali. Hkrati bo projekt koristil tudi sodelujočim startu pom, ki bodo lahko v svoje podjetje pridobili sveže moči in ideje. Zaradi obširne medijske pokritosti projekta, ki ga spremljajo portal mladipodjetnik.si, Gazela, Ustvarjalnik, Tehnološki park Ljubljana in drugi vodilni deležniki v slovenskem podjetniškem podpornem okolju, ocenjujemo, da bo imel projekt zelo pomemben vpliv na promocijo podjetništva med mladimi,« pravi Borut Borštnik, direktor Zavoda mladi podjetnik.

Kriteriji za izbiro pripravnikov bodo primernost znanj glede na zahteve start upov, motiviranost posameznika in izkazan visok interes za nabiranje izkušenj, izkazana želja delovanja v podjetniškem okolju ter lastna presoja organizatorja o ustreznosti kandidata.

Dolžnosti pripravnikov na drugi strani pa bodo sodelovanje v start upu po njihovih najboljših močeh, dosledno spoštovanje dogovora s start upom, pošiljanje kratkih tedenskih poročil o opravljenem delu Zavodu mladi podjetnik ter priprava kratke predstavitve nabranega znanja in izkušenj na zaključni prireditvi.

Pripravništvo bo potekalo od 3. novembra do 19. decembra, rok za prijave pa se izteče 30. oktobra. Prijavnica je objavljena na spletni strani Zavoda mladi podjetnik.