Kar po pričakovanjih so hokejisti Olimpije na zadnjih treh tekmah ostali brez točk, potem ko so se pomerili proti moštvom iz vodilne skupine v EBEL. Za Ljubljančane z najcenejšo zasedbo v ligi so najboljši klubi za zdaj še neulovljivi, zato lahko na izboljšanje točkovne bere upajo predvsem pri klubih s spodnje polovice lestvice. V to kategorijo sodi tudi Bolzano, ki v novi zimi po številnih kadrovskih zamenjavah ne najde šampionske forme iz zadnje sezone, ko so Italijani kot prvo neavstrijsko moštvo osvojili naslov prvaka. V takratnem zadnjem dejanju finalne serije je zmagovalca z zlatim golom odločil Žiga Pance, ki se je po daljšem razmisleku odločil ostati v Bolzanu in se bo danes spet predstavil tivolskemu občinstvu. V tej sezoni je zbral štiri točke.

Domačo premiero pa bo doživel Andrej Hebar, ki se je prejšnji teden po grenki avanturi v Zvolnu priključil Olimpiji. O podrobnostih predčasnega odhoda iz Slovaške in nesoglasij s klubsko upravo glede denarja bo več povedal čez kakšen teden dni. Kot pravi, je zdaj povsem osredotočen na dogajanje v Tivoliju. Čeprav je Olimpija Hebarjev matični klub, ga je direktor Matjaž Sekelj pri 30 letih najprej povabil na preizkušnjo. »To mi ne povzroča težav. Zdaj smo se dogovorili za pet tekem, med reprezentančnim premorom pa se bomo pogovarjali o nadaljnjih korakih,« pravi Hebar, za katerega verjetno ne gre dvomiti, da bo ostal v Ljubljani do konca sezone. K Zvolnu se zagotovo ne bo vrnil, saj je pod zadnjo izkušnjo že potegnil črto.

Hebar bo Olimpiji dal izkušnje, ki jih v Ljubljani primanjkuje, da bi bilo moštvo bolj konkurenčno in bi imelo realne možnosti za vidnejšo uvrstitev. »Mladim fantom je treba dati čas in priložnost, saj bodo le tako lahko napredovali. Ljudje morajo imeti malo več potrpljenja. Morda se prehitro obupuje nad Olimpijo. Vem, da imajo Ljubljančani radi hokej, zato jih vabim v čim večjem številu na tribune. Naj pridejo podpret mlade hokejiste, ki se borijo po najboljših močeh,« je dejal. Nazadnje so slovenski prvaki izgubili z golom razlike v Gradcu, potem ko so zaostajali že z 1:5 in se v zadnji tretjini vrnili v igro. Hebar je opozoril, da so drago plačali majhne napake, ki so jih Avstrijci hitro izkoristili, glede na prikazano pa da so bili enakovreden tekmec. »Olimpija zagotovo ni v položaju, da bi lahko kogar koli podcenjevala. Gledati moramo nase in skušati izboljševati stvari. Ta liga mi je všeč, ker kljub zaostanku ni še nič izgubljenega. Decembra in januarja lahko še vedno ujameš vlak za končnico,« je sklenil.

In še to: Olimpija je v torek s 15:1 premagala Maribor v sklopu državnega prvenstva. Kako neresno je to tekmovanje, pove podatek, da so Štajerci prišli v Tivoli le s trinajstimi hokejisti večinoma iz kadetskih vrst, povrhu pa so nekateri – pozor! – raje odšli v London na ogled tekme lige prvakov med Chelseajem in Mariborom.

EBEL, 13. krog, danes ob 19.15: Olimpija – Bolzano, Gradec – Beljak.