Če ljubljenček biva z nami, po tleh opazimo izpadlo dlako. Ker je lahka, jo dvigne že najbolj nežen piš in jo ponese na krožnike, kavč, na posteljo, vsepovsod tam, kjer si je ne želimo. Predstavljamo vam nekaj preprostih načinov, kako lahko dlako hitro odstranite s tal in pohištva.

Redno krtačenje

Težave se najprej lotimo tako, da kosmatinca vsak dan dobro skrtačimo in odstranimo odmrlo dlako iz njegovega kožuha. Če pa žival krtačenja ne dovoli, uberemo druge načine v boju s to težavo.

Krpa in sesalnik

Bivanje s hišnim ljubljenčkom zahteva redno čiščenje stanovanja. Precej temeljito dlake odstranimo s sesalnikom in vlažno krpo, vendar pa se rado zgodi, da kosmatinec izgubi nekaj dlake ravno potem, ko smo stanovanje že počistili. Takrat je najbolje, da v roke vzamemo preproste pripomočke in enostavno odstranimo kosme dlak.

Balon

Čiščenje dlake z balonom je eden zabavnejših načinov spopadanja s to nadlogo. Pomanjkljivost te metode je v tem, da statična elektrika pobere le fino dlako, močnejšo pa pusti na tleh. Nasvet: ta metoda je učinkovita le, če imate hišnega ljubljenčka z zelo mehko dlako.

Teniška žogica

Površina teniške žogice je rahlo groba, zato se dlake nanjo dobro primejo. Če se vam čiščenje z žogico zdi preveč zamudno, lahko v trgovini kupite poseben samolepilni valjček za pobiranje dlak.

Lepilni trak

Poskusite lahko tudi z lepilnim trakom, ki si ga ovijte okoli roke in se lotite odstranjevanja dlak s tal. Postopek je precej zamuden, saj je treba lepilni trak pogosto menjati. Menimo, da je teniška žogica bolj učinkovita.

Gumijaste rokavice

Navlažite gumijaste rokavice z vodo in se »sprehodite« po pohištvu. Tako boste nežno odstranili dlako in očistili površine. Vendar pa nikar ne pretiravajte z vodo.