Za vsak cvet potrebujete več barvitih listov, najbolje javorovih, kratke vejice, cvetličarsko žico in škarje. Vzemite manjši list in ga prepognite, da so koničasti deli spodaj. Začnite ga zvijati z ene strani. Nato vzemite drugi list, ga prav tako prepognite, zavihajte stranska robova in vanj zavijte »rolico« prvega. Nadaljujte z novimi listi in proti zunanjosti uporabite čedalje večje liste. Na zunanji rob lahko dodate manjše liste, ki jih ni treba prepogniti – tako bo cvet še lepši.

Ko ste dosegli želeno debelino, peclje listov trdno povežite z žico. V spodnji del dodajte vejico z drevesa in ponovno zvežite. Izdelajte več cvetov in prilagodite dolžino vejice vazi ali kozarcu, kamor boste prelep jesenski šopek postavili. In še nasvet, kako podaljšate življenje listov v cvetovih, da ne bodo prehitro propadli, in vas bodo s svojimi barvami razveseljevali še v zimskih dneh. Najbolj enostavno je, da jih trikrat do štirikrat temeljito popršite z lakom za lase.

Ko boste šli naslednjič na jesenski sprehod, poleg kostanja torej naberite tudi pisano odpadlo listje in izdelajte naravno dekoracijo za dom. Video s prikazom izdelave cveta si oglejte tukaj.

Vir: www.sistersknowbest.com