Listi vijoličnega zelja, ki ste jih razporedili po mizi ali nasuli v steklene kozarce, so videti zelo elegantni na kateri koli mizi. Posebno vzdušje pa ustvarite tudi s kombinacijo sezonskega cvetja in listov mlade čebule, namesto katere zlahka uporabite tudi druge vrste zelenjave.

Zelena rapsodija

Veliki listi zelja ali cvetače s svojimi zelenobelimi odtenki so odlična izbira za dekoracijo z belimi sezonskimi cvetovi manjših dimenzij. Liste postavite v okrasno vazo poleg vhodnih vrat, po drugi strani pa se odlično obnesejo tudi v dnevni sobi ob kaminu oziroma na komodi. Z njimi boste v prostore vnesli kanček narave in poudarili njihovo eleganco.

dekoracija_z_zelenjavo.jpg

Edinstvena barva jajčevca je na primer sijajen navdih za okrasitev mize za več oseb. Jajčevci vam lahko služijo kot osnova za unikatne vesele aranžmaje s svetlimi toni spomladanskih cvetov in vrtnic.

Akvarij s fižolom in drugimi rastlinami

V majhen akvarij okrogle oblike nasujte stročji fižol v zeleni, beli in rožnatovijolični barvi. Za piko na i dodajte v posodo še razkošne pomladanske cvetove dalij v vijolični ali beli barvi, ki dodajo nekaj teksture in razgibanosti. Pametna izbira so tudi cvetovi ciklame in stroki fižola poljubne barve.

dekoracija_z_zelenjavo_3.jpg

Mešanica zelenjave

Namesto klasičnega šopka naberite cvetove cvetače, ki po obliki spominjajo na naravni šopek. Zelo šarmantno podobo boste pričarali, če dekoracijo podprete z dekorativno papriko. Lepe okrasne strukture kreirajte še s pomočjo zelene solate, graha in zelene paprike. Dekoracijo postavite na bel prt, saj bo videti izredno sveža.

Vertikalni šopek

V enostavnih vazah podolgovate oblike ustvarite vertikalni šopek, kjer se cvetovi izmenjujejo s porom. Izberite visoka rastlinska stebla, da je dekoracija videti popolna, pa stebla pora prej temeljito očistite.