Bianchijeva ekipa Marussia je v torek sporočila, da ni bistvenih sprememb pri zdravstvenem stanju nesrečnega člana njihovega moštva. Bianchi je še vedno v kritičnem stanju, vendar je to stabilno. Dodali so še, da bo njegova družina več podatkov o zdravstvenem stanju 25-letnega voznika sporočila, ko in če bo to potrebno.

Dodali pa so, da so izjemno veseli podore, ki jo navijači, sotekmovalci, člani drugih moštev in privrženci športa izražajo ponesrečenemu dirkaču. "Prepričani smo, da bosta vsa ta energija in ljubezen pomagali Julesu," so sporočili pri Marussii.

Kako hudo je poškodovan 25-letni Bianchi, je razkril njegov oče v pogovoru za časnik Gazzetta dello Sport. "Vsakič, ko zazvoni telefon, se ustrašimo, da gre za najhujše. Da kličejo iz bolnišnice in da je Jules mrtev," je dejal njegov oče Philippe Bianchi. Povedal je še, da so mu zdravniki namignili, da še nihče ni preživel tako silovitega trčenja in da je pravzaprav čudež, ker je njegov sin nesrečo sploh preživel. O tem, da bi lahko nadaljeval kariero, seveda sploh ne razmišljajo, želijo si le, da bi živel. "Kakšen dan je nekoliko bolje, kakšen dan slabše. Zdravniki včasih nič ne povedo ... Že samo silovitost udarca pa je verjetno dovolj zgovorna," še pravi oče Bianchi.

Jules Bianchi se je ponesrečil prejšnjo nedeljo na dirki v Suzuki, ko je njegov dirkalnik zaradi slabih razmer in vode na stezi nekaj krogov pred koncem zdrsnil s ceste, potem pa z veliko hitrostjo trčil v delovni stroj, ki je na enem od zavojev odstranjeval vozilo Adriana Sutila; ta je le nekaj krogov prej na istem mestu zletel v zaščitne ograde. Trčenje je bilo silovito, 25-letni Francoz je utrpel hude poškodbe glave, kljub takojšnji nujni operaciji pa ostaja v kritičnem stanju.